10 golfbanen voor op je bucketlist

Pin High – Gleneagles
Deze banen móet je gespeeld hebben

Over de hele wereld zijn de meest prachtige golfbanen te vinden. Banen die je versteld doen staan van schoonheid en kwaliteit. Pin High biedt over de hele wereld meerdere van dit soort fantastische banen aan die stuk voor stuk op je bucketlist thuishoren. Van Parijs tot Curaçao, dit zijn de tien golfbanen die je een keer gespeeld moet hebben!

Thracian Cliffs – BulgarijePin High - Thracian Cliffs
De golfbaan Thracian Cliffs van Gary Player is een waar avontuur! De baan is genesteld tussen de Zwarte Zee en de witte krijtrotsen en dit levert prachtige plaatsjes op. Elke hole is anders en even spectaculair, maar vooral hole 6 en 7 blijven je bij. De teebox van hole 6 ligt hoog op een klif en de green ligt maar liefst 40 meter lager op een rotspuntje. De afslag van hole 7 ligt in zee en voor de eerste 150 meter sla je over azuurblauw water. Gary Player noemt deze baan ‘de Pebble Beach van Europa’, maar misschien is het hier zelfs wel mooier.

 

 

 

Fancourt Golf Estate – Zuid-AfrikaPin High - Fancourt
Fancourt bestaat uit drie prachtige golfbanen: Montagu, Outeniqua en The Links. Montagu en Outeniqua zijn twee parklandbanen en The Links is -zoals de naam al verklapt- een linksbaan. The Links, ontworpen door Gary Player, is zonder twijfel de beste golfbaan van Zuid-Afrika. De baan is puur natuur en van een intimiderende schoonheid. Een golfreis naar Zuid-Afrika is eigenlijk niet compleet als je hier niet gespeeld hebt.

 

 

 

Gleneagles – SchotlandPin High - Gleneagles
Gleneagles kent niet één maar drie fantastische golfbanen: King’s Course, Queen’s Course en PGA Centenary. De laatste van deze drie was in 2014 gastheer van de Ryder Cup, maar de King’s Course is waarschijnlijk de beste. Alle golfbanen bevinden zich in een prachtig landschap met spectaculaire vergezichten over het Schotse heuvellandschap. De kwaliteit van alle drie de golfbanen is subliem. Je moet ze eigenlijk allemaal een keer gespeeld hebben voordat je hier weggaat.

 

 

 

Heritage Golf Club – MauritiusPin High - Heritage
Golfen tussen de palmbomen op Mauritius? De Heritage Golf Club is de ideale locatie. Deze weids opgezette golfbaan ligt op een terrein van maar liefst 100 hectare en biedt prachtige vergezichten. Op bijna alle holes komt water in het spel voor, maar de baan is eerlijk voor spelers van elk niveau. De Heritage Golf Club is een tropisch golfparadijs waar je heerlijk kunt genieten en tot rust kunt komen.

 

 

 

Monte Rei Golf Club – PortugalPortugal - Monte Rei
Monte Rei is de mooiste golfbaan van Portugal en is zeer exclusief. Het clubhuis, de service en het onderhoud van de baan zijn uitmuntend. De golfbaan slingert door een ruig landschap met pijnbomen, waterhindernissen en spierwitte bunkers. Vanaf de baan heb je een prachtig uitzicht op de Serra do Caldeirão bergen in het noorden en de Atlantische Oceaan in het zuiden.

 

 

 

Pin High - Costa NavarinoCosta Navarino The Dunes en The Bay – Griekenland
Costa Navarino beschikt over twee geweldige golfbanen die niet voor elkaar onder doen: The Dunes Course en The Bay Course. The Dunes Course was de eerste championship course van Griekenland. Deze golfbaan loopt deels langs zee en kan getypeerd worden als linksbaan. The Bay Course maakt Costa Navarino tot een waar golfwalhalla. Deze strategische baan loopt langs zee en door ravijnen en biedt de gehele 18 holes prachtige vergezichten over zee en het heuvelachtige achterland.

 

 

 

Old Quarry – CuraçaoPin High - Old Quarry
Deze schitterende baan is ontworpen door Pete Dye, de legendarische architect die onder andere verantwoordelijk is voor Whistling Straits en TPC Sawgrass. Old Quarry is een prachtige baan aan de azuurblauwe Caribische zee van Curaçao. De geweldig onderhouden groene fairways en greens staan in schitterend contrast met het water en de woestijnachtige heuvels vol cactussen richting het binnenland.

 

 

 

Golfcourse Eichenheim – OostenrijkGolf Eichenheim
Eichenheim is één van de mooiste golfbanen van Oostenrijk en daar is een goede reden voor. Deze prachtige golfbaan kent veel hoogteverschillen en wordt omringd door de verbluffende Alpen. Zelfs in de zomer heb je een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. De golfbaan gaat perfect op in het wonderschone landschap. Je kijkt je ogen op elke hole uit.

 

 

 

Pin High - Yas LinksYas Links – Verenigde Arabische Emiraten
Yas Links is een linksbaan in Abu Dhabi en wordt beschouwd als de beste golfbaan van het Midden-Oosten. Het ruige landschap, de vele bunkers en het hoge helmgras zorgen voor een echte linkservaring. Bijna de helft van de holes loopt pal langs het water en door de constant draaiende wind is deze baan altijd uitdagend. De golfbaan ligt direct naast het circuit van Abu Dhabi, dus wellicht is een combireisje een goede optie.

 

 

 

Le Golf National – FrankrijkPin High - Golf National
Le Golf National bestaat uit twee uitstekende golfbanen: Aigle en Albatros. De Aigle baan is een uitstekende linksbaan met een Schots karakter. De golfbaan waar het echter allemaal om draait is de Albatros baan. Hier wordt in september 2018 de Ryder Cup gespeeld. Deze linksbaan heeft enorm veel waterhindernissen, bunkers en lastige greens en de laatste vier holes zijn hier het perfecte voorbeeld van. Deze holes zijn tijdens de Ryder Cup het grootste strijdtoneel en dit strijdtoneel moet je eigenlijk zelf ook eens ervaren. Op nog geen 5 uur rijden van de Nederlandse grens is dit een unieke kans.

 

 

 

Wil je nog meer geweldige banen aan je bucketlist toevoegen? Bekijk dan meer topbanen.There are no comments

Add yours