Actief in de Ardennen

blog_fivenations1W16
De Belgische Ardennen: eerst lekker actief, daarna achteroverleunen

blog_durbuystad1W16blog_scooterhuur1W16Mijn verjaardag vier ik zelden tot nooit. Ik houd gewoon niet van verjaardagen. Sue me. Als ik het dan onder druk van anderen toch een keer vier, dan waardeer ik wel de moeite die vrienden en familie nemen om te komen en iets te geven. Zo kreeg ik dit keer ook een bon. Uit een boekje had ik keuze uit ergens een lunch, een borrel plus hapje of een boottochtje, maar ik koos voor scooterhuur in de Belgische Ardennen! Lekker touren bij onze zuiderburen, altijd goed.

Op de dag zelf meldden we ons bij de minireceptie van een ‘authentieke’ (lees: vervallen) hostellerie, gelegen aan een superdruk  kruispunt in een landelijke omgeving vlakbij Rochefort. We hadden het qua weer niet beter kunnen treffen. Het zonnetje scheen, dus de groep (we waren niet de enige…) verzamelde zich op het terras. Onthaasten was onvermijdelijk, want voordat we eindelijk zelf op pad konden, waren we 3 koppen koffie wachten plus uitleg plus weer wachten verder. Ik kreeg wel de mooiste scooter mee, dus dat lange wachten vergaf ik ze.

OK, sleutel omdraaien en… Allez-y! Weg bij de groep en de hostellerie. Al snorrend hebben we die dag de gehele regio uitgekampt. Het was fantastisch! We reden door het groen van het ene pittoreske stadje naar het andere, langs riviertjes met kanoënde families, reden op met wielrenners en werden overvlogen door paragliders. Ja, deze regio is superactief!

blog_azurenardenne1W16blog_azurenardenne2W16Met zere polsen wegens onvermijdelijke potholes ploften we aan het einde van de dag na een korte autorit neer op het gezellige terras van hotel Azur en Ardenne in Barvaux. Daar werden we omringd door golfers die elkaar uitgebreid vertelden over hun successlagen. Begrijpelijk, met de golfbanen Five Nations en Durbuy in de nabijheid leent dit hotel zich bij uitstek als golfhotel. Zeker als je ook van een wijntje houdt, want de wijntjes bij ons zomerse 4-gangendiner waren even verrassend als het diner.

De volgende dag maakten we ons na het lekkere ontbijtje op voor een lange wandeling bij de rotsen van Sy en langs de Ourthe. Geen golf voor ons die dag. Je moet keuzes maken, hè. Een paar jaar terug was ik wel in deze regio voor een golfvakantie. Durbuy vond ik heuvelachtig met mooie uitzichten en veel mooie oude bomen. Hole 1 was gelijk een lastige: een par 5 naar beneden. Rol maar, balletje, maar ook weer niet té! Five Nations ligt in het mooie Ardenner landschap. Ik denk dat iedereen die er is geweest zich hole 13 wel kan herinneren. Een steile par 3 recht naar beneden. Beide golfbanen vond ik toen al mooi, hoewel ik graag nog eens op Henri-Chapelle Viviers of Henri-Chapelle Charlemagne zou willen spelen. Deze 36-holesbaan ligt vrij open in een prachtig coulissenlandschap. Net een groen hobbelig tapijtje met hier en daar een wit gaatje.

blog_affenage_hotel4Z12blog_durbuy_golf13Z12Destijds verbleef ik in l’Affenage, een karaktervol hotelletje vlakbij Durbuy, ‘de kleinste stad ter wereld’. We werden persoonlijk onthaald door de sympathieke eigenaar en schoven twee dagen lang vol verwachting en enthousiasme aan tafel. Want wie culinair in de watten wil worden gelegd, raad ik deze golfbestemming van harte aan. En die bonbon met viooltjes zal ik nooit vergeten!

Tekst: Mireille Smits

Meer weten over golfvakanties in de Belgische Ardennen?

blog_fivenations_golf3aZ12There are no comments

Add yours