Bella Maremma

Il Giardino dei Tarocchi
Prachtig stukje Toscane: Maremma Grossetana

Wáár bevinden we ons in Italië?? Maremma is de kuststreek in het zuiden van Toscane en het noorden van Lazio. In het hart ligt de stad Grosetto. Meer naar het zuiden het voormalige eilandje Monte Argentario, dat door de verzanding van twee landtongen nu met het vaste land is verbonden. Wie houdt van Toscane en het bekende werk (Sienna, Luca, Florence, Pisa) al heeft gezien, moet beslist een kijkje nemen in deze veelzijdige streek.

Golfreis Argentario - Argentario GolfHet schiereiland Monte Argentario is het vakantieoord bij uitstek voor rijke Italianen. Ook golfers kunnen hier voor een golfvakantie terecht, want de linksbaan Argentario, gelegen tussen de lagune en de bergen, biedt volop uitdaging. Je kunt aan deze golfbaan verblijven in het luxe en bijzonder stijlvolle Argentario Golf Resort. Niet alleen golfers, maar ook fijnproevers kunnen hun hart in dit golfresort ophalen. De keuken voorziet je van verfijnde gerechten met verse regionale producten.

 

Golfreis Toscane - Argentario Sailing WeekDe twee bekendste badplaatsjes van het eiland liggen op de flanken van de berg Monte Argentario: Porto Santo Stefano en Porto Ercole. Wie drukte en vertier wilt, gaat naar het mondaine Porto Santo Stefano met op het hoogste punt het fort Fortezza Spagnola. In de haven Porto Vecchio kun je je vergapen aan de luxe jachten. Houd je van klassieke zeilboten, aanschouw hier dan in juni de zeilwedstrijd tijdens de Argentario Sailing Week. Vanuit de haven Porto del Valle kun je de veerboot nemen naar Isola del Giglio of Giannutri. Het gezellige oude Porto Ercole is wat rustiger. Hier vindt je een Spaans fort en een kerkje, waar de beroemde Italiaanse schilder Caravaggio begraven ligt. Het hele schiereiland Monte Argentario, met z’n schitterende baaien, idyllische huizen en roze flamingo’s (!) is een bezoek meer dan waard.

Golfreis Toscane - Parco Naturale della MaremmaVerlaat ook eens het schiereiland en neem een kijkje meer landinwaarts. Het Parco Naturale della Maremma is nu een beschermd moerasgebied dat enkel onder begeleiding van een gids bezocht kan worden. Alberese is het ideale uitgangspunt om het natuurpark te bezoeken. Je trekt te voet door het park, maar het kan ook te paard of zelf per kano.

Golfreis Toscane - Museo Archeologico Nazionale di Cosa

 

 

Wie in de omgeving cultuur wil snuiven zonder in de rij te hoeven staan, kan een bezoekje brengen aan het redelijk onbekende Museo Archeologico Nazionale di Cosa bij Ansedonia. Voor een klein bedrag krijg je een papieren kaartje voor dit kleine museum met archeologische site. Delen van het stadje Cosa, gesticht door de Romeinen in 273 voor Christus, zijn hier blootgelegd. Je kunt gemakkelijk 1 à 2 uur ronddwalen over het terrein en de blootgelegde funderingen van de oude stad bewonderen, al genietend van de fraaie uitzichten over Tyrreense Zee, het schiereiland en de stad Ansedonia.

Golfreis Toscane - Il Giardino dei TarocchiIets verder landinwaarts kom je bij beeldenpark Il Giardino dei Tarocchi. De beelden in deze Tarottuin zijn een ontwerp van Niki de Saint Phalle. Haar inspiratiebron was Gaudi. Dwaal over het terrein en beklim de objecten. Sommige zijn vreemd, andere grappig, maar alles even fascinerend. Wie fan is van deze architect en van kleurtjes en spiegeltjes houdt, wordt hier helemaal blij van.

 

Golfreis Italië - Saturnia

 

Duik je dieper het binnenland in, dan moet je echt even langs de thermen in Saturnia. Veel Italianen dompelen zich hier in de prachtige warmwaterbronnen, die vrij te bezoeken zijn. Ga er lekker tussen liggen en smeer jezelf van top tot teen in met de modder. Er ligt zelfs een golfbaan in de buurt, dus als je je golfreis wilt uitbreiden…

Genoeg te zien en te doen in deze veelzijdige streek die ook nog bekend is om zijn wijn, zoals de bekende rode wijn Morellino di Scansano.

Zucht, nu al weer zin… Heb jij de volgende golfreis nog niet geboekt? Overweeg dan een golfvakantie in deze prachtige streek.

Tekst: Mireille Smits

Meer weten over golfvakanties in Toscane?

Golfreis Toscane - strade del vino MaremmaThere are no comments

Add yours