Het beste van Zuid-Afrika

Legend Extreme Course

Een balletje slaan tussen de wilde dieren

Ruben van der Zaag – journalist en golfgek – schrijft voor verschillende golf tijdschriften. Hij ging voor Golf Magazine naar Zuid-Afrika om golfbanen te testen. Zuid-Afrika heeft meer dan vijfhonderd golfbanen en dat aantal groeit nog steeds. Doordat veel van de parken een fantastische ligging in de natuur hebben, wordt Zuid-Afrika als de ultieme bestemming beschouwd voor veel golfers en staat het in de top tien van beste golfbestemmingen.

Na heel wat balletjes geslagen te hebben deelt Ruben zijn ervaringen over verschillende banen die hij bezocht heeft. Zoals de Sabi River Sun Golf Course, waar de Nijlpaarden elke dag om zes uur komen eten. Hier lees je er alles over en over nog drie andere mooie plekken om te golfen.

1. Legend Golf & Safari Resort

Dit is eigenlijk een klein dorp, met geasfalteerde wegen die namen hebben en een indeling in verschillende wijken. De golfbaan ligt ver weg van de bewoonde wereld, waardoor het heerlijk stil en rustig is. Legend is bekend in de golfwereld om zijn Signature Course, waarbij elke hole ontworpen is door een andere topspeler, zoals Bernhard Langer, Justin Rose, Jim Furyk en Colin Montgomerie.

Er zijn achttien signature holes, die allemaal afgezonderd zijn van elkaar, waardoor het heel rustgevend is. De baan is met zijn 7626 meter een van de langste golfbanen ter wereld. Daarnaast is er ook een Tribute Course die bestaat uit goed gelukte kopieën van beroemde par-drie holes van over de hele wereld.

Het resort staat het meest bekend om de Extreme 19th, de hoogste en langste par drie ter wereld. Je maakt een helikoptervlucht om op vierhonderd meter hoogte af te slaan op de Hanglip Mountain. Het kost wel even wat (375 euro), maar dat is het zeker waard. Dit is een bucket list item voor elke golfliefhebber.

Haakdoring Rd, Lympopo, Sterkrivier, South Africa

Golfreizen - Zuid-Afrika, Legend Extreme Course

2. Sabi River Sun Golf Course

Sabi River is een hele gevarieerde baan. De baan is ontworpen door de Zimbabwaanse Peter Matkovich en staat vol met kleurrijke bloemen, planten, struiken en bomen. Daarnaast zijn er hele goede holes. Tussen de tee van hole vijf en de green van hole zestien ligt de Hippo Dam. Elke dag wordt hier om zes uur een sluis opengezet, waardoor de nijlpaarden uit het water komen om te eten. Dan mag je als golfer ook niet op de tee of green, maar je kunt wel even stoppen met spelen en naar nijlpaarden loeren, zoals veel gasten doen. Je kunt hier ook niet naar je bal vissen in het water van de Sabi River, want er zitten krokodillen. En in de bosjes kan je nog wel eens een slang tegenkomen, maar je loopt zeker geen gevaar. Er komen geen wilde beesten op je af en als je niet al te veel gekke dingen doet kun je gewoon rustig golfen.

R536, Hazyview, 1242, South Africa

Golfreizen - Zuid-Afrika, Sabi River Golf club

3. Skukuza Golf Club

De Skukuza Golf Club ligt in het Kruger Park. Er zijn geen hekken om de club heen, dus je kunt tijdens het spelen nijlpaarden, impala’s, wrattenzwijnen en bavianen op de baan tegenkomen. Hier golfen is dus niet helemaal zonder gevaar. Er is een keer iemand omgekomen doordat hij dacht dat het een goed idee was om in een vijver met krokodillen te gaan zwemmen… Dat is dan ook niet zo slim! Maar je hoeft niet bang te zijn, als je gewoon oplet en geen gekke dingen doet, overkomt je niks. De club werd in 1972 aangelegd voor de medewerkers van het park, maar nu mag je er als bezoeker ook heen. Je komt hier niet voor de fantastische holes, maar voor de ervaring. Hoe tof is het als je tijdens het golfen in de verte een groep nijlpaarden ziet?!

Skukuza, 1350, South Africa


4. Leopard Creek Golf Club

Leopard Creek is een van de beste golfbanen van Zuid-Afrika. Het ligt nét buiten het Krugerpark en heeft super goede faciliteiten om te oefenen. Joost Luiten werd hier vorig jaar vijfde in het Alfred Dunhill Championship. De baan is in 1996 geopend en ontworpen door Gary Player. Daarna wordt miljardair Johann Rupert de baas van de baan. Hij steekt er vele miljoenen in. Bij de green van hole dertien kijk je uit over de Crocodile River, zo het Kruger Park in.

Het is geen moeilijke baan. Er zijn meerdere signature holes (de mooiste of beste holes van de golf club). Er is er bijvoorbeeld eentje met een klein beekje dat dwars over de fairway (gedeelte waar het gras kort geknipt is) loopt. De Crocodile River loopt langs hele linkerzijde van de hole. Je kunt hier ook komen om te kijken naar een jagende leeuw, in plaats van om te golven.

Kruger National Park, Malelane Gate, Malelane, 1320, South Africa
Golfreizen - Zuid-Afrika, Leopard Creek
Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Pin High Golftravel. Wil je meer informatie over golfreizen in Zuid-Afrika, ga dan naar de de website van Pin High.

Bron: Mijn Zuid-Afrika, Inspiring new ways There are no comments

Add yours