We zijn er bijna

zandloper-Pin High Golftravel
‘Voor je het weet, trekken we de wijde wereld weer in’

Pin High - zon achter wolkInmiddels worstelen we alweer een jaar met de coronacrisis en beperk(t)en de maatregelen een groot deel van die tijd onze speel- en reismogelijkheden. Echter, langzaam gaat het weer de goede kant op. Steeds meer banen staan weer vierballen en achttien holes toe en met het lengen van de dagen en het stijgen van de temperatuur wordt uit in eigen land meer en meer een serieuze optie. Zeker nu de grenzen nog even gesloten blijven voor niet noodzakelijke reizen. Tegelijkertijd wordt de stip op de horizon steeds beter zichtbaar. Half april wordt nu gezegd, met goede vooruitzichten op een beperkingsvrije zomer en najaar naar bestemmingen binnen en buiten de landsgrenzen.

Pin High - Mull of KintyreHalf april… Dat is te overzien, al ga ik niet ontkennen dat ik het reizen enorm mis.

De herinneringen die Facebook serveert doen me diep zuchten, de aanblik van het reisplanbord voor Golfers Magazine (leeg!) stemt somber en toen ik laatst het verschrikkelijke Mull of Kintyre hoorde, werd ik spontaan weemoedig. Enkele jaren geleden stond ik op een baan aan de Schotse westkust vanwaar je de door Paul McCartney bezongen rots kon zien liggen en nu was ik weer op Turnberry, alleen al door het horen van die klanken.

Om maar aan te geven dat het echt hoog tijd wordt de deur weer uit te gaan.

De laatste reis bracht me naar Portugal, een shortbreak naar het Amendoeira Golf Resort, en hoewel het reizen met een mondkapje niet ideaal was, verlang ik er ernstig naar terug. Zelfs de dingen die je in normale reistijden soms vervloekt, zou je weer willen meemaken. De wekker midden in de nacht om die vroege vlucht te halen? De lange rijen bij de incheckbalie? Het gesteggel over een kilo golfclubs teveel? Het ontbreken van beenruimte in het vliegtuig? Die huilende baby twee rijen verderop? Alles wat tot voor kort ergernis kon opwekken, wordt inmiddels gemist.

Pin High - NL vlag

Op reis in eigen land dan? Er is genoeg te kiezen. Een mooi kasteel in Limburg? Een weekendje naar een waddeneiland voor het ultieme vakantiegevoel? Alleen bij Pin High zie ik al meer dan dertig bestemmingen waarvoor je je paspoort niet hoeft te pakken of de tank nauwelijks opnieuw hoeft bij te vullen. Goed, voorlopig is de horeca nog gesloten en moet je het doen met een diner op je kamer, maar laat het maar aan de hoteliers over om daarvan iets moois te maken.

We popelen allemaal om op pad te gaan. Het begint met kleine eindjes in de buurt, de gids met bestemmingen iets verder weg is onderweg en nog iets verderop ligt de eindstreep. Voor je het weet, trekken we de wijde wereld weer in. Nog even doorbijten.

Golfers Magazine, Martijn Paehlig
logo_golfersmagazine100x33Z16

Van de Pin High redactie: Golfers Magazine hoofdredacteur Martijn Paehlig schrijft enkele keren per jaar een reisverhaal voor de Pin High blog. Pin High biedt golfreizen naar o.a. SpanjePortugalFrankrijkhet Verenigd KoninkrijkBelgiëDuitslandNederlandZuid-Afrika en Thailand.There are no comments

Add yours