Nieuwe superheld!

blog_brysondechambeau1Z16
Bryson DeChambeau, de nieuwste golfsensatie

Artiest, wetenschapper en voorbeeld voor anderen zijn slechts een paar benamingen voor deze geweldige speler. De Amerikaan Bryson DeChambeau is dé nieuwe sensatie in de golfwereld. Beste amateur tijdens de Masters en een top vijf plaats tijdens zijn eerste PGA Tour toernooi als professional zijn slechtst het begin voor deze jonge man.

Nadat Bryson in 1 jaar zowel het NCAA Individual Tournament als het US Amateur Open won, werd zijn naam er één om te herinneren. Om duidelijk te maken hoe goed deze jongen is: slechtst vijf spelers hebben ooit deze twee toernooien in 1 jaar gewonnen. Dit waren respectievelijk: Jack Nicklaus, Phil Mickelson, Tiger Woods en Ryan Moore. Niet de minste namen in de golfwereld.

Wat maakt deze jongeman nu zo speciaal, naast dat hij ongelooflijk getalenteerd is? Bryson DeChambeau noemt zichzelf niet voor niets een wetenschapper, aangezien zijn visie op het golfen revolutionair is. Bryson speelt namelijk met een one-length-set. Dit houdt in dat al zijn ijzers dezelfde lengte hebben. Een normale ijzerset wordt langer des te verder je met de clubs kunt slaan. Die van Bryson daarentegen niet. Hij zocht namelijk naar de perfecte swingbaan. Dit noemt hij de one-plane-swing. Tijdens het filmen van zichzelf vond hij het heel lastig om elke keer deze swingbaan te vinden. Hij merkte dat rond de ijzer 6 deze swingbaan het makkelijkst te vinden was. Zijn oplossing: elk ijzer dezelfde lengte maken, zodat het streven naar perfectie gemakkelijker wordt.

Bryson zijn keuze werd geïnspireerd door het boek The Golfing Machine. Bryson kreeg op zijn 15e dit boek van zijn coach en heeft sindsdien zo goed als elk woord uit zijn hoofd geleerd. Hij was zo geobsedeerd door dit boek, waarin de one-plane-swing werd beschreven, dat hij zijn leven eraan wijdde om dit zo goed mogelijk te kunnen.

Bryson neemt geen genoegen met de beste worden. Hij wil het golfen zoals het nu bestaat vernieuwen. Door zijn imago en de manier waarop hij zich gedraagt, heeft hij dit eigenlijk al gedaan… Dames en heren, onthoud de naam Bryson DeChambeau, want we gaan nog veel van deze jongeman horen!blog_brysondechambeau2Z16There are no comments

Add yours