Catalonië

Pin High Catalonie – Onyar Girona
Trots op haar unieke cultuur

Ondanks de wanklank vanwege de chaos omtrent het referendum over onafhankelijkheid is de regio Catalonië nog zo mooi als altijd. Catalonië: de perfecte mix van mooie steden, geweldige natuur, lekker eten en, natuurlijk, golfbanen. Pin High biedt twee hotels aan: het Camiral at PGA Catalunya Resort en LAVIDA Hotel PGA Catalunya Resort, beide bij de golfbanen van PGA Catalunya. De golfbanen behoren tot de mooiste van Spanje en ook deze bijzondere regio kan zo omschreven worden.

Golfbanen
Pin High Stadium CourseDe schitterende The Tour Course en The Stadium Course staan beide in de top 25 van Spanje, maar The Stadium Course doet daar nog een schepje bovenop. Deze baan is namelijk beoordeeld als beste golfbaan van Spanje en heeft zelfs een vierde plaats in continentaal Europa. De golfclub heeft al vele internationale toernooien georganiseerd en de vele hindernissen, waterpartijen en eilandgreens maken de golfbaan een waar kunstwerk. The Tour Course is een uitstekende aanvulling op The Stadium Course. De golfbaan ligt in een prachtige bosrijke omgeving met uitzicht op de Pyreneeën. De golfbaan is door de bredere fairways en grotere greens iets vergevingsgezinder dan haar grote zus. Maar vergis je niet: de supersnelle greens en de vele hoogteverschillen zorgen voor voldoende uitdaging.

Wat is er te doen?
De golfbanen van PGA Catalunya liggen in een prachtige regio waar veel meer te doen is dan alleen golf. Op een uur rijden van de golfbanen ligt Barcelona, de hoofdstad van de regio. Barcelona staat bekend om de vele architectonische kunstwerken van Gaudí, waaronder het Park Güell en natuurlijk de Sagrada Família.

 

 

Wat zeker een bezoek waard is, is de Mercat de la Boqueria, een overdekte markthal die al je zintuigen prikkelt. In deze markthal is alles te vinden, van Iberico ham tot verse vis. Een geweldige plek voor iedereen die van lekker eten houdt.

Wie de drukte wil ontlopen, kan beter naar Girona gaan, dat op slechts een half uur rijden van PGA Catalunya ligt. Girona is een oude stad en straalt een typisch Spaanse sfeer uit. De Gotische kathedralen, de Joodse wijk en de oude stadsmuren zijn bijzonder, maar de prachtige gekleurde huizen aan de rivier de Onyar spreken wel het meest tot de verbeelding. Deze prachtige huizen zijn te bekijken vanaf één van de vele bruggen over de rivier.

Als je bent uitgekeken op de grote steden, is een bezoek aan de vulkaan Monascopa een bijzondere ervaring. Deze uitgestorven vulkaan ligt middenin de stad Olot en is in ongeveer 20 minuten te beklimmen. Op de rand van de krater is een bijzonder kerkje gebouwd, de Església de Sant Francesc. De beste tijd om de vulkaan te beklimmen is tegen het eind van de middag. De zon schijnt dan prachtig op Olot.

Onderweg naar Olot is het de moeite waard om te stoppen in het kleine bergdorpje Mieres. In dit schilderachtige plaatsje vind je een handvol robuuste huizen, een kerkje en het uitstekende Restaurant Can Met. Dit restaurant staat bekend om de traditionele Catalaanse gerechten. En als je er toch langs rijdt, is het zeker de moeite waard om hier te gaan eten.

 

 

 

Als je tot rust wilt komen of een heerlijk stuk wilt wandelen, breng dan een bezoek aan het Meer van Banyoles. Dit meer is het grootste meer van Catalonië en ligt aan het mooie middeleeuwse plaatsje Banyoles. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn genoeg terrasjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Voor de actievere vakantiegangers is de groene omgeving uitermate geschikt om te fietsen of wandelen.

 

 

 

In Catalonië is genoeg te doen. Er zijn prachtige golfbanen, mooie steden, goede restaurants en een mooie natuur. Spelen op de prachtige banen van PGA Catalunya kan dan ook heel goed gecombineerd worden met het ontdekken van deze bijzondere regio. Het is meer dan de moeite waard.

Meer weten over golfvakanties aan de Costa Brava?There are no comments

Add yours