Return of the Tiger

Tiger Woods

Aan de buis gekluisterd…

Sinds 2014 moet de golfwereld het al zo goed als zonder Tiger Woods doen. Tiger Woods: één van de, volgens sommigen zelfs dé grootste golfer ter wereld. Tiger wordt al sinds 2014 geteisterd door blessures. Inmiddels drie operaties aan zijn rug verder en slechts enkele uren verwijderd van zijn grote comeback, lijkt Tiger er helemaal klaar voor.

Tiger heeft zijn comeback heel lang uitgesteld. Voornamelijk omdat hij zichzelf nog niet ‘toernooiklaar’ vond. Tiger wil elk toernooi waaraan hij meedoet winnen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar zijn spel vanaf vandaag.

Tigers terugkeer zal zijn tijdens zijn eigen toernooi, de Hero World Golf Challenge, waar 18 man aan meedoen, er geen cut is en veel wereldranglijstpunten te verdienen zijn. Onder meer Rickie Fowler, Matt Kutchar, Patrick Reed, Jordan Spieth en Justin Rose doen mee in het veld.

Door dit sterke veld is het verbazingwekkend wat Tiger kan doen met zijn wereldranglijstpositie. Door 15 maanden geen enkel toernooi te hebben gespeeld, is Tiger teruggezakt naar positie 898 op de Official World Golf Ranking. Tiger kan deze week abnormaal veel plekken stijgen. Als hij tenminste finisht.

De organisatie van de Official World Golf Ranking heeft de nummers berekend en is tot de conclusie gekomen dat Tiger door alleen al het toernooi uit te spelen ongeveer 150 plekken op de wereldranglijst stijgt. Zo gemakkelijk is hij nog nooit 150 plekken gestegen, vermoed ik. Wint Tiger (wat iedereen in de wereld volgens mij hoopt), dan stijgt hij zowaar ruim 700 plekken. Zie hieronder wat andere plekken zullen betekenen voor zijn wereldranglijstpositie.

Golfreizen - ranking golfers

De hele golfwereld kijkt al maanden uit naar zijn terugkeer in het golfspel. Met houtjes van TaylorMade, zijn nieuwste lijn schoenen en Bridgestone ballen keert Tiger terug in de golfwereld. Een ding is zeker: ik zit vanavond voor de televisie zijn eerste afslag te kijken!

Tekst: Davey Porsius

Van de Pin High redactie: golfpro in spe Davey Porsius liep in 2015 stage bij Pin High en sindsdien blogt en vlogt hij op reguliere basis voor ons. Meer weten over de carrière van Davey? Volg hem op Facebook.There are no comments

Add yours