Davey Porsius wint Haarlemmermeersche Jeugd Open

IMG_4364
”De Haarlemmermeersche ken ik als mijn broekzak”

Op donderdag 5 mei vond op de Haarlemmermeersche in Cruquius het Haarlemmermeersche Jeugd Open plaats. Winnaar op deze zonovergoten dag werd Davey Porsius. Davey, actieve vlogger en blogger voor Pin High, vertelt zelf over zijn overwinning en de weg ernaartoe:

‘Donderdag 5 mei was het zover: het Haarlemmermeersche Jeugd Open stond op het programma voor mij. Ik had net een intensieve putting week erop zitten, nadat mijn putt-coach uit Spanje was overgekomen om mij en nog een paar jongens verder te helpen in het putten. Mijn spel nam steeds betere vormen aan en met de nieuwe putt tips had ik er heel veel zin in.

De baan ken ik zo langzamerhand als mijn broekzak. Dit is mijn derde keer dat ik het Jeugd Open speel en ik heb ook 2 jaar competitie op deze baan moeten spelen.

De dag vóór de wedstrijd heb ik getraind op de Haarlemmermeersche, zodat ik een goed gevoel rondom de greens kon creëren en voor mijn gevoel de puntjes op de ‘i’ kon zetten. De avond ervoor maakte ik mijn gameplan. Dit was eigenlijk heel simpel: vermijd de bogeys en scoor op de par 5-en. De golfbaan van de Haarlemmermeersche is opgebouwd met vijf par 5-en die voor mij allemaal in twee slagen te bereiken zijn. Door de rest van de holes verdedigend te spelen, is het een kwestie van wachten op de par 5-en op de birdies, want ik wist dat ik laag moest gaan om te winnen.

_MG_4041Op de dag van de wedstrijd mocht ik half zes ontwaken, omdat ik om 8 uur al op de eerste tee moest verschijnen voor mijn starttijd. Na eerst een goede warming-up te hebben gedaan en mijzelf los te hebben gemaakt, ging ik de putting green op. Hier zocht ik het gevoel dat ik bij de trainingen met mijn coach had gevonden. Door verschillende oefeningen en verschillende afstanden vanaf de bal met mijn voetstand kwam ik steeds dichterbij en uiteindelijk vond ik de goede positie waarmee ik de wedstrijd zou gaan spelen. Een paar chips en zo’n 25 ballen inslaan later mocht ik aantreden op de eerste tee.

Ik hield mijn gameplan sterk vast. Ik had nog geen bogey gemaakt en op de par 5 7e hole maakte ik mijn eerste birdie. Ik speelde heel solide, maakte geen fouten en had veel makkelijke twee putts voor par. Na nog een birdie op 14 en zelfs een eagle na een geweldige drive op de 15e hole stond ik -4 voor de dag en hield mijn gameplan geweldig stand. Er was geen vuiltje aan de lucht. Helaas maakte ik een slechte drie-putt bogey op de 17e hole, waardoor ik mijn eerste bogey van de dag moest opschrijven. Maar na een goede par op de laatste hole ging ik met een rondje 70 (-3) lunchen en stond ik twee slagen los.

Het 27-holes toernooi startte in de middag weer met de 9-holes playoff tussen de beste negen spelers (+ties). Ook deze negen holes ging ik met dezelfde strategie door: geen bogeys en toeslaan op de par 5-en. Na een birdie op 11 en een bogey op 12 stond ik 4 slagen voor op mijn concurrent die een bogey maakte op de 11e hole.

Ik probeerde de baan zo goed mogelijk uit te spelen en geen domme fouten te maken. Ik sloeg alles midden green en maakte zelfs nog een birdie op hole 15, waardoor ik dik aan de leiding stond. Met nog drie holes te gaan wist ik dat ik het bijna niet meer weg kon geven en met nog 3 parren tekende ik voor een totaal van -4 en mijn eerste overwinning van het seizoen!

Veel geleerd weer en vol vertrouwen ga ik mijn andere wedstrijden in!’

Van de Pin High redactie: golfpro in spe Davey Porsius liep in 2015 stage bij Pin High en sindsdien blogt en vlogt hij op reguliere basis voor ons. Meer weten over de carrière van Davey? Volg hem op Facebook.There are no comments

Add yours