De beste golfapps

Pin High – golf.nl app

Top 3 van dit moment

Smartphones zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Bijna iedereen heeft er een en is er druk mee. Whatsappen, Facebooken en Instagrammen zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Uiteraard kun je je telefoon ook gebruiken voor het golfen! Er zijn tegenwoordig duizenden apps die beweren je golfspel te kunnen verbeteren of een goeie GPS te zijn voor op de golfbanen. Pin High is de appstore ingedoken en geeft haar keuze van de beste apps.

Golf.nl (gratis)
Pin High - golf.nl appGolf.nl heeft een paar jaar geleden een app geïntroduceerd en blijft deze verbeteren. Momenteel is de app uitgegroeid tot zoveel meer dan alleen een plek waar je de laatste nieuwtjes kunt vinden. Als belangrijkste feature kun je je eigen gegevens aan de app koppelen, waarbij je na elke ronde je scores kunt invullen en meteen de invloed op je eigen handicap kunt zien. Hierdoor is een scorekaart eigenlijk verleden tijd (ook al raden we wel aan deze altijd in te vullen). Daarnaast kun je in de app verschillende prestaties vergelijken met Nederland, je vrienden of familie. Je kunt kijken hoeveelste je staat in het birdie klassement van je regio, hoeveelste je van Nederland bent aan de hand van je handicap en nog veel meer! Kortom, een complete app waarin je goed inzicht kunt krijgen in je eigen prestaties en je deze met vrienden of familie kunt delen.

Pin High - Golfshot at Golfshot GPS appGolfshot at Golfshot GPS (gratis, uitbreiding naar pro versie € 55,-)
Hoe ver ligt die bunker nu precies vanaf deze teebox? Een vraag die vaak gesteld wordt. Caddieboekjes zijn er niet veel in Nederland, Golfapps met een GPS daarentegen des te meer! Sommige werken goed, sommige wat minder. Sommige zijn heel duur, andere weer gratis. Wij van Pin High raden Golfshot at Golfshot GPS aan en hebben hier ook ervaring mee. Je hebt een gratis versie en de pro versie. De pro versie kan gekocht worden voor € 55,-. Het is een hoop geld, maar de investering zeker waard. De € 55,- maakt een GPS horloge of pinseeker overbodig. Aan de hand van de GPS in je telefoon berekent de app de afstand tot de vlag, waterhindernissen, bomen en alles wat je maar kunt verzinnen. Daarnaast heeft de app een feature waarin het een caddie speelt. Hoe meer rondes je speelt en scores je in de app invult, des te betere informatie de app kan geven. Aan de hand van de afstanden die je zelf per club invult, berekent de app met welke club je het beste kunt slaan. Ik heb zelf ook ervaring met de app en heb er altijd veel plezier van gehad! Niet goedkoop, maar zeker de moeite waard!

Pin High - Leadingcourses.com appLeadingcourses.com (gratis)
Altijd op dezelfde golfbaan spelen is natuurlijk niet leuk, maar welke golfbanen bevinden zich in de buurt en welke passen het beste bij je spelniveau? Deze vraag heeft Leadingcourses.com al jarenlang op het internet beantwoord, maar nu ook via hun eigen app! Leadingcourses.com is al jaren een begrip in de golfwereld, maar nu ook in de app store. Met meer dan 25.000 golfbanen in hun systeem is er altijd wel één te vinden voor jouw prijsklasse en standaarden. De app biedt aan de hand van een GPS-locatie banen bij je in de buurt aan, zodat je zelf kunt bepalen hoe ver je wilt reizen voor een golfbaan. Niet alleen in Nederland werkt dit, maar ook in het buitenland! Zo kun je voordat je op reis gaat al beslissen welke golfbanen het waard zijn om nog even mee te pikken tijdens de vakantie en welke beter achterwege gelaten kunnen worden. Door de reviews van de gasten die er allemaal persoonlijk zijn geweest krijg je een goede indruk van de baan. Een must have dus!

Tekst: Davey Porsius

Van de Pin High redactie: golfpro in spe Davey Porsius liep in 2015 stage bij Pin High en sindsdien blogt en vlogt hij op reguliere basis voor ons. Meer weten over de carrière van Davey? Volg hem op Facebook.There are no comments

Add yours