Must see movie

blog_caddyshack3Z16
Golf + film = golffilm

Je houdt van golfen. Je kijkt graag een filmpje. Gooi die twee bij elkaar en voilà! Plof met popcorn op de bank voor een heerlijk meeslepende golffilm. En daarvan zijn inmiddels een paar legendarische exemplaren gemaakt. Onze vlogger en blogger Davey Porsius kruipt tijdelijk in de huid van een filmrecensent…

Tblog_theshortgame2Z16he Short Game
De eerste keer dat ik The Short Game keek kan ik mij nog goed herinneren. Ik kwam net terug uit Orlando in Florida, waar ik bij de PGA Merchandise Show aanwezig mocht zijn. Hier stond een pamflet van deze nieuwe film. In eerste instantie was dit aan mij voorbijgegaan, totdat ik op mijn Netflix account opeens deze film voorbij zag komen. Op een luie zondag, nog steeds in mijn Mickey Mouse pyjama, viel ik van de ene in de andere verbazing. Ik dacht dat ik wel een redelijk balletje kon slaan, maar dit sloeg alles. Letterlijk! The Short Game is namelijk een documentaire gemaakt tijdens de 2012 Junior World Golf Championships. De documentaire volgt een groep van 8 kinderen tussen de 7 en 9 jaar en hun voorbereiding op weg naar deze wedstrijd. Van ’s morgens om 6 uur opstaan om vóór schooltijd nog even 2 kilometer hard te lopen tot trainen in de regen, je kunt het zo gek niet bedenken. Als deze voorbereiding eenmaal voorbij is en je deze kinderen tijdens de wedstrijd putts ziet maken van 6 tot 8 meter alsof het niks is, denk je bij jezelf: ‘misschien moet ik toch meer trainen…’. Deze film is misschien slecht voor je ego, maar net zo confronterend als fascinerend!


Tblog_greatestgameeverplayed1Z16he Greatest Game Ever Played

Het is 1913. Golf is nog een elitesport waarbij nog met houten clubs wordt gespeeld en de lokale schooljongen de tas draagt. Harry Vardon (wie kent ‘m niet) staat bovenaan de wereldranglijst en is eigenlijk onverslaanbaar, een beetje zoals Jordan Spieth momenteel. Het US Open staat voor de deur als een lokale caddie genaamd Francis Ouimet de kans krijgt om mee te doen aan deze wedstrijd. Geboren en getogen op een golfbaan, maar als boerenjongetje kreeg Francis eigenlijk nooit de kans om echt te golfen. Na hard werken kon hij zijn eigen golfclubs kopen en oefende hij ‘s avonds op zijn kamer met putten. U raadt het natuurlijk al: Harry en Francis vechten het uit op The Country Club golfbaan in Brookline voor de titel. Een meeslepend verhaal die voor een echte golfliefhebber een must see is. Nu komt nog het beste: het is gebaseerd op de echte wedstrijd van 1913 tijdens het US Open! Kijken dus.


Caddyshack

blog_caddyshack1Z16‘Au revoir, gopher!’
Caddyshack is misschien wel de bekendste golffilm die er onder golfers is, maar ook onder niet-golfers. Een echte verhaallijn heeft het niet. Wat wel duidelijk is, is het feit dat de ‘gophers’ (ook wel grondeekhoorns genoemd) verwijderd moeten worden van de golfbaan! Van een echte grondeekhoornplaag in deze film mag dan ook gesproken worden. Bill Murray, die greenkeeper van een hele exclusieve golfclub speelt, is met zijn constante gevecht tegen deze beestjes om over de grond te rollen van het lachen. Combineer dit met een slecht nagespeelde Jaws filmscène in een zwembad, komische grappen en een golfer die de moeite niet doet om zijn score op te schrijven en het klinkt misschien raar, maar succes is gegarandeerd!


Happy Gilmore

Tenzij je de afgelopen 20 jaar onder een steen hebt geleefd, heb je vast wel eens van de term ‘Happy Gilmore’ gehoord. Jordan Spieth, Padraig blog_happygilmore1Z16Harrington en nog vele anderen hebben filmpjes van zichzelf gedeeld met het publiek terwijl ze een ‘Happy Gilmore’ doen. Maar de film waarvan dit oorspronkelijk komt is een echte klassieker. Uitgekomen in 1996 met Adam Sandler in de hoofdrol, die een ijshocker speelt die alles behalve goed kan schaatsen. Wat hij met schaatsen mist, heeft hij weer in overvloed zodra hij een puck wegslaat met zijn ijshockeystick. Zo hard hebben de coaches van het lokale ijshockeyteam nog nooit iemand zien slaan. Maar als je niet kan schaatsen, kom je helaas niet zo ver. Als zijn oma uit huis wordt gezet wegens het niet betalen van haar belasting, komt Happy Gilmore (zoals Adam Sandler in de film heet) voor het eerst in aanraking met golf. De verhuizers dagen hem uit om een balletje te slaan en na verbaasd te hebben gekeken naar een golfbal die een huis 300 meter verder raakt wist Happy een manier om geld te verdienen. Hij gaat golfen om het huis van zijn oma te redden! Wat volgt is een strijd tussen de koning van het golf op dat moment: Shooter McGavin en Happy Gilmore en al het volk dat na de komst van Happy Gilmore op de golfbaan is afgekomen. Van hilarische momenten met een voormalige baas van Happy tot een droomwereld waarin zijn oma danst met dwergen, je kan het zo gek niet bedenken. Happy Gilmore is al jaren een gevestigde naam in de golfwereld, en terecht! Iedereen zou deze film gezien moeten hebben, al is het maar om de ‘Happy Gilmore’ zelf uit te proberen.

Van de Pin High redactie: golfpro in spe Davey Porsius liep in 2015 stage bij Pin High en sindsdien blogt en vlogt hij op reguliere basis voor ons. Meer weten over de carrière van Davey? Volg hem op Facebook.There are no comments

Add yours