Hoeveel golfreizen dit jaar?

golfreizen

Thuis

golfreizen hotels‘Is dit jouw laatste van het jaar of moet je hierna nog ergens heen?’ Het was een vraag die een aantal keer voorbij kwam tijdens het afsluitende diner van mijn laatste persreis en ik stelde hem ook aan mijn Duitse buurman die ik voor het laatst had gezien tijdens een reis naar Amerika van enkele jaren geleden, zo hadden we achterhaald. Zo gaat dat met de Europese reisredacteuren. De vraag ‘Waar heb ik je voor het laatst gezien’ is nooit ver weg. Het antwoord op die vraag niet zelden wel.

Mijn golfreizen voor 2016 kwam in het zuiden van Duitsland ten einde en ik probeerde me te herinneren waar ik allemaal geweest was de voorbije maanden. Ik had vroeger een collega die in zijn telefoon precies bijhield waar hij op golfreis geweest was, hoeveel kilometer hij gevlogen had, hoeveel luchthavens hij had gezien, terwijl ik het in de loop van het jaar nog wel eens kwijtraak.

Ik besloot het te proberen.

De eerste golfreis van het jaar wist ik zeker nog. Zuid-Afrika maakte een onuitwisbare indruk en leverde een kleurrijk verhaal op. Dat een lezer het als ‘te politiek correct’ liever niet had gezien, ach, je kan het niet iedereen naar de zin maken en Pretoria is nu eenmaal wat het is.

Ook top-of-mind in de herinnering: de twee linksmarathonnen die ik tussen half april en half mei afwerkte. Met collega Collet naar de West Atlantic Links, met collega’s van de NVGJ naar Kent. Twee keer een uitputtingsslag in wind en regen met bijna meer golf dan daglicht. Zoveel kouder dan Zuid-Afrika, maar minstens zo warm de herinneringen.

Play with pro golfreisDe kortste reis ooit – 22 uur uit en thuis – voerde naar Parijs, voor een ronde op Le Golf National, aankomend gastheer van de Ryder Cup. Portugal stond twee keer op het programma. Ik speelde in het kader van ‘Play with the pro’ met Dylan Boshart en Michael Kraaij op CampoReal en in Vilamoura met Alvaro Quiros en Alejandro Canizares. Op het uit de as herrezen Moyland vocht ik met Duitse collega’s een verbeten strijd om de Ryder Cup voor journalisten (verloren) en in Brabant werd het duel der Lage Landen gelukkig wel gewonnen. Voor een golfweekend weg hoef je echt niet per se naar het buitenland, mocht ik ook dit jaar weer ervaren. Een paar dagen Texel is en blijft een aanrader. Net als een kort verblijf in golfprovincie Brabant.

golfreizenUren rondgehangen op het vliegveld, duizenden kilometers in de auto, twee keer voor niets op de bagage staan wachten, tientallen banen gespeeld en nog veel meer pagina’s volgeschreven. Ook in 2016 bezocht ik tal van mooie plekken om de opgedane indrukken vervolgens te delen met de lezers van Golfers Magazine. En in 2017 zal het vast niet anders zijn.

Het antwoord van mijn Duitse tafelgenoot was trouwens ‘nee’. Na München wachtte hem nog een driedaagse (!) trip naar Las Vegas en half december stond Thailand nog op de rol. Ik benijdde hem niet. Deze maand blijf ik thuis. Mijn koffer is uitgepakt, de reistas ligt in de garage. 2017 is wat mij betreft vroeg genoeg voor de volgende golfreis.

Golfers Magazine, Martijn Paehlig
logo_golfersmagazine100x33Z16
Van de Pin High redactie: Golfers Magazine hoofdredacteur Martijn Paehlig schrijft enkele keren per jaar een reisverhaal voor de Pin High blog.
Pin High biedt golfreizen naar o.a. Spanje, Portugal, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Nederland, Zuid-Afrika en Thailand.There are no comments

Add yours