Hey, big spender!

blog_greenmonkey1Z16
Duur, duurder, duurst! ‘s Werelds meest kostbare golfbanen

blog_greenmonkey2Z16

Even lachen? Op het prachtige eiland Barbados liggen 3 golfbanen ontworpen door de Amerikaan Tom Fazio. Een van de banen is de beroemde Green Monkey course. Met een greenfee van USD 385 niet de duurste baan ter wereld. Maar de baan is alleen toegankelijk voor hotelgasten. En wat kost dan een kamer? Slechts USD 2.000 per nacht. Achttien holes kost dus USD 2.385 per persoon. Mocht je niet in het hotel overnachten en toch willen spelen, dan zijn de kosten slechts USD 1.000 per persoon. De Green Monkey course behoort tot de top vijf van beste banen ter wereld. Dat wel.

Dikke portemonnee? Deze banen behoren tot de top 10 duurste banen:


blog_kingsbarns1Z16Kingsbarns Golf Links, Schotland:
Van alle banen rondom St. Andrews is dit de mooiste! Je golft langs en over de Noordzee. Je vindt hier zeer gevarieerde Pebble Beach-achtige holes, met flinke hoogteverschillen in een prachtig, natuurlijk landschap. Genieten staat hier centraal, ook als je geen single handicapper bent. Prijs: slechts USD 300 per persoon.


Shadow Creek Golf Course, USA:

Een juweeltje van een baan, ontworpen door Tom Fazio. Deze 18-holesbaan beschikt over watervalletjes, meertjes en meer dan 200 boomsoorten en wordt omringd door de oranje tinten van de Nevada-woestijn. Een unieke golfervaring. Prijs: slechts USD 500 per persoon.
Bron: viptravelexperts.com

 

Pebble Beach Golf Links, USA:
Een wereldbaan van Dougles Grant en Jack Neville, gelegen aan de Stille Oceaan op ca. 200 km ten zuiden van San Francisco. Een van de meest beroemde banen in Amerika en bekend van grote toernooien als de US Open en Ryder Cup. Een perfect onderhouden baan met prachtige vergezichten, knappe lay-out en perfecte greens die moeilijk te lezen zijn. Prijs: slechts USD 475 per persoon.


Old Head Golf Links, Ierland:
Spectaculaire vergezichten op deze fabuleuze en prestigieuze 18-Bron: link2ireland.comholesbaan. Met de Atlantische Oceaan die rondom je tekeergaat, is de natuur hier de grootste uitdaging. Deze spectaculaire par 72 golfbaan ligt bovenop de 100 meter hoge kliffen van de ‘Old Head’, zoals deze uitloper in de oceaan heet. Prijs: slechts USD 400 per persoon.

Bron: foremagazine.nl en gorillagolfblog.comThere are no comments

Add yours