Geen golf

geen golf

Een zomer zonder golf

Net als miljoenen andere Nederlanders staat ook voor mij deze zomer een vakantie op het programma. Met kinderen in de schoolgaande leeftijd moet je je wel in het hoogseizoen storten. Of je nu wil of niet. Behalve dat het drukker en duurder is, wil ik natuurlijk wel. Even geen toetsenbord, even geen deadlines, even geen golf zelfs. Geen golf? Nee, geen golf.

Het is jaren geleden dat ik in de kofferbak ook plek maakte voor een heel of half golfsetje en het is nóg langer geleden dat ik bij het uitzoeken van de zomerbestemming rekening hield met de aanwezigheid van een golfbaan.

Niet dat we niet ooit terechtkwamen op een golfbaan. In het zuiden van Frankrijk lag ons huisje eens een halve wedge van de eerste tee van de baan. Om over die keer dat de afstand tot de driving range nog geen vijftig meter was nog maar te zwijgen.

Jaren terug hield ik er wel rekening mee, al was het maar voor één rondje… In Luxemburg speelde ik in een hittegolf in mijn eentje op Clervaux, in Portugal trok ik tijdens een familievakantie meer dan eens over de fairways in de Algarve en in Duitsland bleek de par 3-baan goed voor een paar gestolen uurtjes golf.

Maar als je zoals ik dagelijks bezig bent met golf, dan is het ook wel eens lekker om er niet mee bezig te zijn. Nooit zal ik het moment vergeten dat ik een vakantie uitzocht en mezelf – nadat mijn vrouw zei: ‘Kijk, daar zit een golfbaan bij’ – hoorde zeggen ‘Dan gaan we daar dus níet heen’. Zo negeerde ik door de jaren heen prachtige banen aan het Gardameer, ga ik dit jaar voor de vierde keer naar dezelfde bestemming zonder dat ik de tien kilometer verderop gelegen baan bezoek, viste ik nog wel eens golfballen uit mijn vakantietuin en laat ik de golfclubs ook dit jaar thuis.

Ja, als ik langs een golfbaan rij, knaagt het best even, maar de paar weken onthouding maken de honger naar de bal alleen maar groter.

Waar zal ik ná de zomervakantie eens heengaan?

Golfers Magazine, Martijn Paehlig
logo_golfersmagazine100x33Z16
Van de Pin High redactie: Golfers Magazine hoofdredacteur Martijn Paehlig schrijft enkele keren per jaar een reisverhaal voor de Pin High blog.
Pin High biedt golfreizen naar o.a. Spanje, Portugal, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Nederland, Zuid-Afrika en Thailand.There are no comments

Add yours