Golfers, aan de bak!

blog_golfcake2Z16
Golfcake/muffins voor de stevige trek

Hij is écht lekker, deze verantwoorde golfcake! Tijdens een golfronde van 4 uur verbrand je zo’n 1500 calorieën. Afvallen doe je er dus niet van, maar golfen is beslist een gezonde bezigheid. De omgeving zorgt voor rust en het lichaam is lekker in beweging. Golfen is zowel ontspanning als inspanning. De hersens worden aan het werk gezet, concentratie is vereist en het zenuwstelstel moet zorgen voor een goede coördinatie. En daarvoor leent zich deze golfcake uitstekend. Een overheerlijk baksel, zelfs als je er in de baan niks van bakt…

Ingrediënten (voor 12 porties):
 blog_golfcake1Z16◦ 300 gram havermout
◦ 6 eieren
◦ 85 gram gedroogd fruit (abrikozen, vijgen, pruimen)
◦ 50 gram kokosrasp
◦ 150 gram blauwe bessen
◦ 150 à 200 ml water
◦ 100 gram rauwe noten
◦ 1 hand pompoenpitten
◦ ½ koffiekopje sesamzaad
◦ 4 eetlepels olijfolie
◦ 4 eetlepels honing
◦ kaneel of speculaaskruiden
◦ siliconen cakevorm van 24 cm of 12 muffin vormpjes (2 siliconenvormen voor 6 muffins)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe de eieren, olijfolie en kaneel of speculaaskruiden in de blender. Blend minstens 1 minuut tot een luchtig beslag ontstaat. Voeg honing toe en blend nog even kort. Tot slot de havermout en eventueel een klein beetje water toevoegen (150 tot 200 ml). Blend 30 seconden.

Voeg al roerende met een lepel de blauwe bessen, het gedroogd fruit, zaden en noten toe. Doe het beslag in de cakevorm of siliconen muffinvormpjes (in totaal 12 muffins).

Bak de muffins 20 à 24 minuten of de cake 40 à 45 minuten in het midden van de oven tot deze bruin en stevig aanvoelen.

Laat de cake zonder vorm afkoelen, snijd deze in plakjes, verpak de plakjes in aluminiumfolie en vries een gedeelte in. Verpak de plakjes cake/muffins afzonderlijk en vries een gedeelte in.

Van de Pin High redactie: dit recept is van Tessa van der Steen, voedingsdeskundige en healthcoach. Ze coacht mensen naar een gezonde leefstijl. Ze werkt(e) o.a. met Joost Luiten, Daan Huizing, Floris de Vries en Richard Kind.There are no comments

Add yours