Afgaan in de baan

golfangst

De nachtmerries van elke golfer

Elke golfer weet dat golfen een ongelooflijk mentaal spelletje is. Zodra je vlakbij een waterhindernis ligt, is vaak één van de eerste gedachten die in je opkomt: ‘Als ik deze maar niet te kort sla, want dan gaat hij het water in!’ Dit soort angstige momenten is bij een golfrondje bijna elke hole aan de orde. Niet voor niets wordt dan ook wel gezegd dat golf een verpeste mooie wandeling is…

Naast de bal in het water slaan, zijn er nog veel meer angsten die golfers moeten doorstaan. Angstige situaties waarmee ze hopelijk nooit te maken krijgen, maar welke helaas toch vaak genoeg voorkomen. Hieronder de 7 angstigste momenten die golfers meemaken.

De shanks
Een shank: de bal op de hosel raken, waardoor hij nog net niet 90 graden naar rechts schiet, vol de bossen in. Is er een meer vernederde misslag in het golf? Wij denken het niet…

Achter de handicap 36 vier-bal zondagsgroep moeten spelen
Jullie als 4-bal met handicap 24 hoopten met 3,5 uur alweer in het clubhuis aan een welverdiend biertje te zitten, maar nu moeten jullie partners waarschijnlijk gebeld worden dat jullie iets later zijn voor het eten.

Verloren clubs
Jullie gaan op een welverdiende golfvakantie naar één van de mooie Pin High golfbestemmingen. Kom je aan…, golfclubs weg! Iets ergers bestaat bijna niet. Gelukkig heeft Pin High iets nieuws, zodat dit niet kan gebeuren. ClubstoHire is een organisatie waar je golfclubs ter plekke kunt huren. Nooit meer gesjouw en wél de zekerheid dat je golfclubs hebt. Wat wil je nog meer!

Doorlaten
Word je eindelijk door de zondagmiddag handicap 36 middaggroep doorgelaten, gaat je eerste bal het bos in. Met schaamte sla je er nog 1 en ren je door naar je tweede bal, want die eerste ga je natuurlijk niet zoeken.

Meter putts
Meter putts kunnen je maken of breken. Een meter putt missen telt net zo hard mee als die goede drive van 220 meter die je sloeg. Toch tellen ze allebei als 1 slag. Wat nog erger is, is als je deze meter putt op de 18e hole hebt om van je aartsrivaal te winnen en deze dan mist… Die vervloekte meter putts ook.

Wedge putter
Sta je op de driving range en loop je naar de putting green met nog 10 minuten tot je starttijd, ben je vergeten dat je gisteren nog even je stroke hebt geoefend, maar je putter vergeten bent terug te zetten in je tas. Robert Streb heeft op de PGA Tour ooit 5 birdies gemaakt met zijn wedge als putter. Maarja, hij speelt niet voor niets op die tour.

De yips
De yips is misschien nóg erger dan de shanks. Voor diegenen die dit helse fenomeen niet kennen, de yips kan voorkomen bij putten en chippen. De makkelijke chipjes van de voorgreen zijn niet meer veilig en worden veelal veel te dik geraakt. En de meter putts die je normaal allemaal maakte, gaan er nu veelal langs. Niet alleen amateurs hebben hier moeite mee. Zelfs de beste golfers ter wereld kunnen gek worden van de yips.There are no comments

Add yours