Met je golfclubs de zee op

Golfcuise MS Rotterdam
Prachtige golfcruise april 2016. Een reisverslag.

Wat is mooier om uitgezwaaid te worden door een shantykoor en vervolgens met dé Rotterdam het zeegat te kiezen! Dit ervoeren we tijdens deze golfreis op 7 april 2016. Het begin van een 17-daagse cruise van Rotterdam via Spanje, Portugal en Madeira naar Tenerife en Marokko om vervolgens in Rotterdam terug te keren.

Dé Rotterdam, een schip van de Holland America Line (HAL), 13 deks en geschikt voor 1.400 passagiers en 600 bemanningsleden. Een schip waar een sierlijke combinatie van klassieke cruisekenmerken terug te vinden is. Het serviceniveau is hoog. Alleen maar vriendelijke mensen en het eten is van uitstekende kwaliteit. Er is een keuze uit 5 verschillende restaurants: buffetrestaurant Lido, Pinnacle Grill, De Librije, Canaletto en de dining room. Daarnaast kun je je vermaken met theater, film, entertainment, workshops, kunstveilingen en fitness. Cruisen: je pakt je koffer één keer uit en vervolgens ben je iedere ochtend ergens anders.

Het enige is: je kunt nog zulke mooie plannen maken, er zal af en toe geimproviseerd moeten worden. Weeromstandigheden of onverwachtse havenwerkzaamheden kunnen het programma verstoren.

Deze golfcruise combineren we een bezoek aan fraaie steden als Lissabon, Malaga, Sevilla en Tanger met spelen op 5 golfbanen. Na twee dagen op zee werd als eerste Lissabon bezocht en speelden we op de fraaie golfbaan van Aroeira. Overigens waren we met 24 deelnemers met golftas een bezienswaardigheid. Waar anderen de bus pakten om musea en kerken te bezoeken, gingen wij op weg naar de driving range.

Echter, thuisgekomen ontvingen we het bericht van de kaptein, dat gezien de verwachte weersomstandigheden, we ‘s nachts in Lissabon bleven. Hiermee werd het bezoek aan Madeira geschrapt, zo ook een golfdag daar. Een dagje extra in Lissabon bracht ons alsnog bij musea en het biermuseum. Met behulp van Pin High werd een ‘extra’ golfdag ingepland op Tenerife en konden we aldaar, 3 dagen later, op de golfbaan Golf del Sur spelen.

Geweldig om in de Golf van Biskaje drie meezwemmende dolfijnen te kunnen waarnemen. De golfbaan Golf del Sur was een uitdagende, verzorgde golfbaan waar een ieder zich kon uitleven. Een dag later deden we Lanzarote aan met de golfbaan Costa Teguise. Het eiland is vulkanisch, wat te merken is aan de ook zwarte lavabunkers.

Na een dagje op zee, waar we konden genieten van de heerlijkheden aan boord, deden we Tanger aan. Een mooie stad en omgeving waar we van de uitgebreide rondrit hebben genoten. Na Tanger zijn we overgestoken naar Malaga om de golfbaan La Cala te bezoeken. Een meer dan uitdagende golfbaan waar we alle zeilen moesten bijzetten om in de buurt te komen van je handicap.

De volgende stop was Cadiz. Een haven waar je vanaf de boot in 5 minuten in het centrum komt. Leuke winkelstraatjes en Spaanse tapasrestaurants maakten het geheel compleet. Na een dag op zee deden we La Coruna aan. Een oude Romeinse stad met de fraaie gelijknamige golfbaan La Coruna. Brede fairways omzoomd door bomen en meertjes rond de green.

Twee dagen zee volgden tot slot, op weg naar het vertrouwde Rotterdam. Dagen waar we het sport center afwisselden met een kunstveiling en kaartspel en tussendoor de high tea. Heerlijk om 17 dagen verwend worden door bemanning voor wie niets te veel was.

Tekst en foto’s: Anton Bouman

Enthousiast geworden? Op 18 september 2016 vindt de volgende golfcruise plaats. Op die dag vaart het nieuwste schip van de Holland America Line, de MS Koningsdam, richting de warme wateren van de Middellandse Zee van Amsterdam naar Rome. Vaar mee!There are no comments

Add yours