Golfen aan de Côte d’Opale

Wimereux
Geweldige banen aan de Franse kust

De Côte d’Opale ofwel Opaalkust is een kustregio in het noorden van Frankrijk. De regio is rijk aan geschiedenis, heeft een prachtige kustlijn en bovenal geweldige golfbanen. De Opaalkust is de regio tussen Duinkerke en Berck sur Mer en is erg populair bij zowel Franse als Engelse toeristen.

Al sinds het begin van de twintigste eeuw is dit gebied in trek bij Engelse toeristen. Dit is misschien ook wel terug te zien in het grote aantal golfbanen die deze regio rijk is. Sinds de opening van de kanaaltunnel komen nog meer Engelse toeristen die kant op voor de mooie stranden en de vele golfbanen. Ook voor de Nederlandse toeristen is de Opaalkust een fantastische bestemming. Helemaal als je van golf houdt. Hieronder volgen de mooiste golfbanen van de Côte d’Opale.

Golf de Wimereux
Pin High WimereuxGolf de Wimereux is opgericht in 1901 en is daarmee de oudste golfbaan van de Opaalkust. Het is een pure linksbaan met een typisch Engels karakter. Wimereux is golf zoals golf bedoeld is. De baan ligt pal aan zee. Je hebt hier bijna je gehele ronde een prachtig uitzicht op. Met een beetje geluk kun je op een heldere dag zelfs de krijtrotsen van Engeland zien.

 

Golf du Touquet
Pin High Touquet La MerDe mooiste golfbaan van de regio is te vinden in Le Touquet Paris Plage, de badplaats van de rijke Parijzenaren. Golf du Touquet bestaat uit de twee 18-holes golfbanen La Mer en La Fôret en de 9-holesbaan Le Manoir. La Mer is de mooiste van de drie. Deze golfbaan is ontworpen door Harry Colt, de architect die ook verantwoordelijk is voor de Koninklijke Haagsche. Deze prachtige duinbaan behoort tot de beste banen van Frankrijk. La Fôret en Le Manoir zijn twee leuke en goed onderhouden bosbanen. Beide banen liggen in een mooi pijnbomenbos net naast de duinen van Le Touquet. De 9-holes golfbaan is perfect voor beginnende golfers en dit maakt Le Touquet een perfecte bestemming voor golfers van elk niveau.

Pin High Westminister

Vlakbij de golfbaan liggen twee prachtige hotels die Le Touquet een ideale golfreisbestemming maken. Hotel Le Manoir ligt pal aan de golfbaan. Voor degene die iets meer luxe wil ligt op ongeveer 5 minuten rijden het uitmuntende 4-sterrenhotel Barrière Le Westminster.

 

 

 

Golf d’Hardelot
Pin High Hardelot Les DunesEen golfbaan die eigenlijk niet onderdoet aan Golf du Touquet La Mer is Hardelot Les Pins. Les Pins is een prachtige golfbaan in een pijnbomenbos. De smalle holes en goed geplaatste bunkers zorgen ervoor dat precisie een must is. Op deze golfbaan zijn al tal van grote golftoernooien gespeeld en dit bewijst maar wee eens het aanzien van deze baan. Hardelot beschikt over nog een golfbaan, Les Dunes, die ook prachtig tussen de pijnbomen doorloopt.

Pin High Hotel du ParcOp steenworp afstand van de golfbanen ligt Hotel du Parc, een modern en stijlvol hotel. De geweldige ligging en prachtige omgeving maken dit de perfecte uitvalsbasis voor uw golfreis aan de Opaalkust.

 

 

Belle Dune
Pin High Belle DuneDe laatste topbaan aan de Opaalkust is Golf de Belle Dune. Zoals de naam het al een beetje verklapt, is dit een prachtige duinbaan. De inspiratie voor deze golfbaan komt van de typische Schotse en Ierse linksbanen. Bij de golfbaan staat bescherming van de natuur hoog in het vaandel. Hier wordt dan ook alles eraan gedaan om het ecosysteem zo veel mogelijk in tact te houden.

Al deze golfbanen behoren tot de top 100 van Frankrijk en Les Pins, La Mer en Belle Dune zelfs tot de top 100 van Europa. Ook liggen al deze golfbanen binnen 45 minuten rijden van elkaar. Zo’n dichtheid van topbanen is haast uniek in Europa. Dit alles maakt de Opaalkust de perfecte bestemming voor uw volgende golfreis.

Tekst: Vincent Kok

Wil je meer weten over golfen in deze streek? Lees dan het leuke artikel Golfen aan de Opaalkust op de Fore Golf Blog.

Meer weten over golfvakanties in deze streek?There are no comments

Add yours