Golfen op Mallorca

Pin High plakkaat Seve Ballesteros

‘Na hole 18 blijft het gevoel: helaas, we zijn klaar…’

Pin High Vincent KokIn december vroegen mijn schoonouders aan mijn vriendin en mij of wij mee wilden op vakantie naar Mallorca. Zonder lang nadenken zeiden wij ja. Wie zegt nu nee tegen een weekje Mallorca?

Op zaterdag landden we in Palma. We rijden naar ons appartement in Cala d’Or en pakken onze spullen uit. Ons appartement heeft een ongelooflijk mooi uitzicht en omdat het pal aan zee ligt, besluiten we meteen een duik te nemen.

Nadat we op zondag en maandag naar de markt zijn geweest en daarna lekker op het strand hebben gelegen is het dinsdag eindelijk zover: we gaan spelen op Arabella Golf Son Vida. We hebben om half 2 een starttijd dus we besluiten in de ochtend naar Palma te gaan. Palma is een erg mooie stad met veel klassieke gebouwen. Er zijn oneindig veel smalle straatjes met leuke winkeltjes waar we een paar uur lang doorheen wandelen.

Pin High Son VidaRond half 1 gaan we richting de golfbaan. We stappen in de auto en het begint te regenen. Je kunt je ons gevoel wel voorstellen, maar we hopen erop dat het snel droog wordt. Aangekomen op de golfbaan begint het alsmaar harder te regenen en de medewerker van de shop vertelt ons dat het pas om drie uur droog wordt. We hopen dat ze het fout heeft, maar na een half uur staren naar de hemel besluiten we maar een wijntje te gaan drinken.

Om half 3 zien we dat het droog wordt en we vertrekken richting de eerste tee. Er vallen het eerste half uur nog een paar druppels, maar omdat we als eerste naar buiten zijn gegaan, spelen we nu wel op een heerlijk rustige baan. De baan is de eerste paar holes nog erg nat en er liggen op sommige plekken plassen. Nadat de zon voorzichtig is doorgekomen, verdwijnen deze echter snel.

Son Vida heeft een aantal fantastische holes. Hole 10 is een par 4 met een blinde afslag maar met een perfecte draw kun je de green bereiken. Deze hole is meteen een leuk begin van de tweede negen. Ook hole 11, een par 5 die lang speelt omdat het erg omhoog loopt, zorgt voor voldoende uitdaging.

Pin High Son VidaNa een goede ronde over een hele leuke baan komen we aan op hole 18. Hier hangt een plakkaat met een ode aan Severiano Ballesteros die op deze hole in een play-off het Open de Baleares won. Gaaf!

Hole 18, een par 5, is een waar kunstwerk. Een goede afslag is nodig om met twee naar de green te gaan. Precies op de plek waar de bal moet komen wordt de fairway beschermd door twee grote bunkers. De tweede slag is dan over een grote waterpartij van meer dan 120 meter lang. Mijn eerste slag is zoals ik ‘m in gedachte had: precies tussen de twee bunkers. Mijn tweede bal is echter niet goed, maar komt met een hoop geluk via de stenen terug naar de fairway. Na een korte approach en twee putts maak ik een goede par op deze iconische hole.

Op woensdagochtePin High Castillo Son Vidand hebben we een afspraak met Iluminada Arenzana, Sales Manager van de Starwood Hotels op Mallorca. We ontmoeten haar in het Castillo Hotel Son Vida. De erg enthousiaste Iluminada geeft ons een rondleiding door het hotel. Het hotel is prachtig klassiek ingericht en we kijken onze ogen uit. Het hotel is volledig omgeven door groen en het straalt dan ook veel rust uit. De faciliteiten van het hotel zijn daarnaast uitstekend. Er is een binnen- en buitenzwembad, wellness, fitness, tennisbanen en natuurlijk 3 golfbanen die vlakbij het hotel liggen. Het mooiste onderdeel van dit hotel is echter het enorme terras met uitzicht over de heuvels, Palma en de zee. Ik zou daar werkelijk uren kunnen zitten en mijn teetime kunnen vergeten.

Na de eerste rondleiding rijden we naar het Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel waar de tweede negen van onze hoteltour plaatsvindt. Dit hotel bevindt zich aan de 18e green van Son Vida Golf en veel kamers hebben dan ook een uitzicht op de baan. Het Sheraton hotel is een uitstekend hotel met goede faciliteiten en is door de ligging aan de baan ideaal voor golfers. Voor de ultieme golf experience is een verblijf in de Hole in One Suite een must. Deze suite met groot balkon heeft een prachtig uitzicht op de baan, waardoor je zelfs na je ronde nog kunt nagenieten van die fantastische laatste hole van Son Vida.

Na onze rondleidingen drinken we nog wat op het terras en Iluminada vertelt ons over de mooiste stranden van het eiland en hoe leuk je kunt shoppen in Palma. Dat laatste had ik die dag ervoor al gemerkt.

Pin High Son MuntanerWe nemen afscheid en rijden naar de golfbaan van Son Muntaner waar we in de shop erg vriendelijk ontvangen worden. Nadat we het gisteren met een tas op de rug toch erg warm kregen, besluiten we vandaag maar een buggy te nemen. We krijgen een koelbox met flesjes water en een paar bananen mee voor onderweg en rijden naar de eerste tee.

Son Muntaner is een geweldige baan met veel uitdaging en een aantal zeer moeilijke holes. De baan is goed onderhouden en de greens zijn enorm snel en zacht. Het enige minpuntje zijn de bunkers. In de meeste zit erg weinig zand, waardoor je niet goed onder de bal kunt komen. Eigenlijk mag ik hier ook helemaal niet over klagen. Het zijn hindernissen. Moet je er maar niet in slaan. Op de baan is verder niks aan te merken en we genieten dan ook volop.

De baan heeft geen holes die er echt uitspringen, maar het gehele plaatje klopt. De baan is één geheel en doordat het ook nog eens in een prachtige omgeving ligt, is het enorm fijn om hier te spelen. Soms baal ik dat een golfbaan maar 18 holes heeft en op deze baan komt dat gevoel op hole 15 binnen. Zaten er maar 27 holes in een ronde, dan kunnen we nog even door.

Na hole 18 blijft het gevoel. Helaas zijn we klaar. Gelukkig heeft het hoog gelegen terras een prachtig uitzicht over de golfbaan, waardoor hole 19 ook echt voelt als een hole. Het heerlijke eten in het clubhuis zorgt daarnaast voor een perfecte afsluiting van twee heerlijke dagen.

Pin High Son MuntanerMijn vriendin, die nog niet zo lang golft en nu voor het eerst in het buitenland heeft gespeeld, kijkt uit over de golfbaan en zegt dat ze alleen nog maar in het buitenland wil spelen. Geef haar eens ongelijk, maarja… wat moeten we dan doen tot aan het volgende reisje?

De rest van de vakantie blijven we actief. Er is immers genoeg te doen en te zien op Mallorca. Af en toe op het strand liggen is echter ook wel lekker, dus we proberen het te combineren.

Op donderdag gaan we naar het prachtige Cap de Formentor en daarna, op aanraden van Iluminada, naar het mooie strand van Alcudia. De dag erna bezoeken we de Cuevas del Drach waar onderin de grot een klassiek concert gehouden wordt. Erg bijzonder. Ondanks dat ik geen groot fan ben van klassieke muziek kan ik er toch wel van genieten.Pin High Mallorca

De laatste twee dagen besluiten we nog even heerlijk op het strand te gaan liggen en te gaan snorkelen. Onder water valt bij Mallorca bijna net zoveel te zien als erboven, dus we vermaken ons prima.

Helaas zit ons reisje er alweer op. Time flies when you’re having fun is zeker van toepassing. De laatste avond besluiten we, niet voor het eerst, paella te eten op een gezellig terras. Met een heerlijk glas wijn erbij genieten we nog even na en sluiten we de vakantie in Spaanse stijl af.

Tekst: Vincent Kok

Meer weten over golfvakanties op Mallorca?There are no comments

Add yours