Golfers en hun bijnamen

Andrew Johnston
The Big Easy? Wie…?

Andrew ‘the Beef’  Johnston. Iedereen die in de afgelopen maand ook maar één keer golf op Ziggo Sport heeft gekeken heeft zijn naam wel gehoord. Andrew uit London is op zijn zachtst gezegd een raar gezicht binnen de golfwereld. Zijn baard en voorliefde voor bier en eten hebben hem de bijnaam ‘The Beef’ opgeleverd. Johnston is echter niet de enige binnen de golfwereld met een bijnaam, waarvan sommige zelfs bekender zijn dan de echte naam van de speler. Hieronder een lijstje van de meest opmerkelijke bijnamen van tourprofessionals.

Andrew JohnstonMiguel Angel Jimenez alias ‘The Mechanic’ en ‘The most interesting man in the world’
Deze man is zo bijzonder dat hij zelfs twee bijnamen heeft! Niet geheel onverdiend als oudste winnaar op de Europese tour én winnaar van 87 European Tour events en 6 Champions Tour events.

Gerry Lester Watson alias ‘Bubba’
Wie had dat ooit gedacht: BUBBA Watson heet helemaal geen Bubba Watson?? Bubba klinkt toch beter dan Gerry!

Fred Couples alias ‘Boom Boom’
Fred Couples was vroeger één van de longhitters op tour. Door zijn verre drive krijg hij de bijnaam ‘Boom Boom’.
Fred CouplesErnie Els alias ‘The Big Easy’
Als je niet bekend bent met deze bijnaam, raad ik je aan deze man op YouTube op te zoeken. Dan snap je meteen wat met ‘The Big Easy’ wordt bedoeld.

Mike Cowan alias ‘Fluff’
Dit is waarschijnlijk de meest onbekende persoon in deze lijst. Ik durf te wedden dat bijna niemand van deze man heeft gehoord. Diegene bij wie ‘Fluff’ in dienst is, namelijk Jim Furyk, klinkt ongetwijfeld veel bekender in de oren. Mike Cowan heeft in zijn vele jaren als caddie van Jim Furyk altijd dezelfde typerende snor gehad. Deze spreekt denk ik voor zich:

Mike CowanEldrick Woods alias ‘Tiger’
Noemt iemand deze man ooit Eldrick? Dit klinkt ook niet als een naam voor iemand aan wie 14 major overwinningen toegekend worden. Doe mij maar TIGER!

Tekst: Davey Porsius

Van de Pin High redactie: golfpro in spe Davey Porsius liep in 2015 stage bij Pin High en sindsdien blogt en vlogt hij op reguliere basis voor ons. Meer weten over de carrière van Davey? Volg hem op Facebook.There are no comments

Add yours