De golfwereld van…

Pin High Golftravel – Concorde Green Park Palace
Golfreis Tunesië: hoe geweldig het was, hou ik voor me

In ene doemden de contouren van het op een paleis lijkend hotel vóór ons op: wit met lichtblauwe daken, mooi oosters gebouwd. Uitstappen, benen streken en even ontspannen na een rit van ruim 1,5 uur van Tunis Airport naar dit mooie hotel. Het Green Park Palace in El Kantaoui, Tunesië.

Portiers haalden onze koffers en golfsets uit het busje, een ober bood ons een frisse welkomstcocktail aan en na het inchecken stond onze bagage binnen enkele minuten in onze zeer ruime kamer. Al snel werd het ons duidelijk: deze vakantie gaat het ons nergens aan ontbreken en de service wordt naar Europese maatstaven vijf hele dikke sterren.

De kamer -zeg maar gerust suite- die we na een upgrade via Pin High hadden geboekt was groot. Een ruime hal, 20 m² badkamer, ruime zitkamer, grote slaapkamer en een aparte kledingkamer. Er was een minibar met 1,5 liter water en frisdrank. Het uitzicht waanzinnig: over de binnentuin en zwembad van het hotel heen en aan het einde de mooie azuurblauwe zee.

Snel slapen en goed uitrusten, want de komende dagen voorspelde men mooi weer voor de tijd van het jaar. Dus de geboekte vijf greenfees zouden er zeker meer worden.

Na een zeer uitgebreid ontbijt met verse eieren, vleeswaren, broodjes en een overvloed aan vers fruit en vers gemaakte vruchtensappen op naar de golfbaan van El Kantaoui: Sea en Panorama. Na slechts drie minuten lopen, langs een rotonde met zes megagrote golfclubs, kwamen we de poorten van de golfbaan binnen. Twee vriendelijke portiers wezen ons de ingang van het clubhuis. Aan de receptie was alles perfect geregeld. Binnen een paar minuten hadden we onze kaarten voor de start op El Kantaoui Panorama tee 1.

Volgens de locals lag de baan er sinds 10 jaar weer zeer goed bij. Inderdaad mooie groene, kort gemaaide teeboxen, harde, maar van goed gras voorziene fairways en greens met een normale gemiddelde snelheid. Je zou ze sneller verwachten. Dat komt van de zomer wel weer, wist een local ons te verzekeren.

Eerst even naar de driving range. Goed, mooi, breed. Dertig ballen voor omgerekend nog geen euro. Het blijft toch een genot, een driving range met echt gras. Geen stomme kunstgrasmatjes, zoals op vele banen in Nederland. Bunkers, chipping area, putting area, alles is aanwezig om even heerlijk in alle rust te trainen.

Na een uurtje trainen hebben we een heerlijke ronde gespeeld op een uitdagende baan. Voor ons met handicaps van 24.2, 22.3 en 28,7 goed te doen met zeker kans op mooie parren en soms een kans op een birdy. Mooie hoogteverschillen, afslaan over een ravijn heen. Ja, je kan er ook omheen, maar als je er dan toch staat… Volgende uitdaging: van grote hoogte over een breed water heen. De overkant ligt op 235 meter. Natuurlijk kun je ook hier om deze hindernis heen. Niet zeuren, driver uit de tas en swingen maar. Oja, als je geluk hebt, kun je bij de plaatselijke ballenman voor 30 cent per stuk je tas weer aanvullen.

Aangezien de baan zo aangelegd is dat deze door het landschap slingert, kom je bijna niemand tegen. Heerlijk rustig. Geen treinen, auto’s, vliegtuigen of ander lawaai. Fantastische vergezichten over dorpjes. Je ziet je hotel liggen, kijkt weids uit over zee en ziet andere steden in de verte liggen. De baan zelf is mooi aangelegd en je hebt door de vele palmbomen, cactussen en andere lokale flora en fauna echt het idee dat je in het buitenland op een mooie golfbaan staat.

Na onze ronde konden we onze trolley en tas keurig opbergen in een aparte ruimte onder het clubhuis. Een goede wasgelegenheid om je clubs weer te laten blinken is ook aanwezig.

Het mooie, ruime witte clubhuis is voorzien van een fantastisch terras met een even mooi uitzicht over de baan. We dachten nog: misschien beter om te lunchen in het hotel, maar we waren erg blij dat we dat niet gedaan hadden. Wat een vriendelijkheid, wat een service en wat een schrikbarend lage prijzen! Drie personen uitgebreid lunchen met diverse frisdrank en een goede fles wijn op tafel voor slechts € 5,- per persoon. En dan zetten ze de tafel ook nog vol met olijven, broodjes en sausen.

Na deze heerlijke lunch even uitblazen in de bar van het hotel. Ook hier weer alle vriendelijkheid. Na een heerlijke cocktail even tijd om op de kamer te ontspannen.

Tja, dan kan ik nog verder schrijven over de overige zes dagen, maar dat doe ik niet. Ik zou kunnen uitleggen hoe heerlijk de hammam in het hotel is, dat je zeker een uurtje in het warme zoutwaterbinnenzwembad van het hotel moet liggen of een mooie wandeling moet maken langs het strand naar de haven van El Kantaoui. Ik doe het niet!

Willen jullie dit svp niet verder vertellen! Ik wil in oktober weer terug en in februari 2019 willen we met een club van zes personen hier weer heen. Dan zitten we natuurlijk niet te wachten op honderden Nederlanders die er ook zijn!

E. van Gennip

Van de Pin High redactie: in De golfwereld van… laten wij onze klanten aan het woord. Bovenstaande reis is de tweede reis die de heer Van Gennip bij ons boekte. Pin High biedt ook golfreizen naar o.a. SpanjePortugalFrankrijkhet Verenigd KoninkrijkBelgiëDuitslandNederlandZuid-Afrika en Thailand.

El Kantaoui PanoramaThere are no comments

Add yours