De golfwereld van…

Pin High – Val de Sorne
Val de Sorne: weer zo’n fijne Pin High bestemming

De voorbereiding
Als ik een reis plan, begint dit altijd met golfbanen die op mijn verlanglijst staan. Die duid ik aan op een Google Map en pas daarna zoek ik een hotel dat in de buurt ligt. Leadingcourses geniet mijn voorkeur om extra terreinen op een locatie te zoeken en de commentaren daarvan te lezen. Hoewel mijn voorkeur de laatste jaren gaat naar minder voor de hand liggende bestemmingen (Denemarken, Zweden, Slowakije…), boekte ik een flink aantal van mijn 45 golfreizen tot nog toe met Pin High Golftravel. Mijn ervaring is dat de klantvriendelijkheid en service hoger is dan bij de concurrenten. Concreet voor deze reis wilde ik Domaine Impérial bezoeken in Zwitserland. Val de Sorne in Frankrijk in het aanbod van Pin High was niet al te ver weg. We besloten dit te boeken voor een short trip (4 dagen) na de nodige raadplegingen van Leadingcourses en TripAdvisor voor het hotel.

Het hotel
Het inchecken bij Golfhotel Resort du Val de Sorne was heel vlot. De dame aan de receptie sprak Nederlands en de kamer viel mee. We verbleven op de benedenverdieping en konden buiten op het terras zitten met beperkt zicht op het golfterrein. Heel aangenaam tijdens een zonnige periode in augustus.

De banen
Val de Sorne is een baan uit 2 helften. De eerste negen gaan een beetje op en neer, de fairways zijn vrij smal. De 2e helft had bredere fairways. Wij verkozen de laatste 9. Er waren 3 holes met een (kleine) waterhindernis voor de green. Een klein stroompje komt in het spel voor op een aantal holes. Het onderhoud is goed.

Domaine Impérial in Zwitserland is een reis van 90 km vanaf Val de Sorne. Het is echt wel iets voor de liefhebbers, want de prijs was iets onder de € 200,-. De gereputeerde Amerikaanse architect Pete Dye tekende de baan. Geen grassprietje staat hier verkeerd, maar je moet hier niet rekenen op heel spectaculaire holes. Het is een vlak parcours.

Drink een giraf
Een van de leukste activiteiten van een goeie golfdag is een frisse pint na de 18 holes. Op Val de Sorne hebben ze een aangenaam groot terras en het was er fijn vertoeven. We zagen op de kaart dat ze er giraf hadden. Dat is zo’n vatje bier waarvan je kunt tappen. Het ziet eruit als de nek van het dier, vandaar de naam. We kozen een Belgisch bier en een beperkte hoeveelheid.

Het oordeel
Val de Sorne is alweer een fijne golfbestemming in Frankrijk, zoals er vele zijn. Ik ga al vele jaren naar dit land, vaak voor een short trip, en dat is nog nooit tegengevallen. Zeker een Pin High aanrader.

L. Moeyersons

Van de Pin High redactie: in De golfwereld van… laten wij onze klanten aan het woord. De heer L. Moeyersons is een goede klant van Pin High en boekt al jaren bij ons. Pin High biedt ook golfreizen naar o.a. SpanjePortugalhet Verenigd KoninkrijkBelgiëDuitslandNederlandZuid-Afrika en Thailand.

Pin High - Val de Sorne terrasThere are no comments

Add yours