Het vriest…

Pin High golfbaan in de winter
10 golftips voor deze koude winter

Er staat een prachtige, maar ijskoude week voor de deur. Voor veel golfers is de winter niet hun favoriete periode, maar als het zonnetje schijnt wordt golfen al snel een stuk aangenamer. Komende week is die zon volop aanwezig, dus: ga lekker naar de golfbaan! Houd deze 10 tips dan wel even in je achterhoofd, want echt warm wordt het niet.

Tip 1:
Kleed je goed aan. Dit spreekt misschien voor zich, maar je kunt beter een laagje te veel dan een laagje te weinig aan hebben. Je kunt natuurlijk altijd wat uit doen. Te veel lagen zorgen waarschijnlijk wel ervoor dat je minder gaat spelen, dus een thermoshirt is zeker aan te raden.

Tip 2:
Houd je handen warm. Elke golfer kent het wel: koude handen en je bal net iets te dun raken. Au! Het is enorm belangrijk om je handen warm te houden. Dit zorgt voor meer gevoel en voorkomt pijn bij een verkeerde slag. Draag dus winterhandschoenen of wanten die je makkelijk aan en uit kunt doen.

Tip 3:
Speel met een zachtere bal. Zoals hierboven beschreven, is het niet fijn om in de kou een bal verkeerd te raken. Met een zachtere bal voel je dit gelukkig wat minder. Zachte ballen vliegen daarnaast verder en dit is mooi meegenomen in de winter.

Pin High golfreizen

Tip 4:
Zorg dat je iets warms te drinken bij je hebt. Vul een thermofles met koffie, thee of chocolademelk en je blijft de hele ronde warm. Met een beetje geluk kun je er zelfs je handen aan opwarmen.

Tip 5:
Doe een goede warming up. Je lichaam is een stuk minder soepel in de kou, dus als je goed wilt spelen moet je goed warm worden. Ga het liefst even naar de driving range om een mandje weg te slaan. Zo krijg je het goed warm en krijg je tevens een gevoel van de afstanden die je slaat. Die zijn namelijk een stuk minder dan in de zomer.

Tip 6:
Gebruik de regels in je voordeel. Veel golfbanen hebben plaatselijke regels, waardoor je mag plaatsen en de bal mag schoonmaken. Golfen in de winter is al moeilijk genoeg, dus maak hiervan zeker gebruik om toch je normale niveau te halen.

Tip 7:
Gebruik je houten 3 of 5 in plaats van je driver. Een club met meer loft vliegt hoger en verder. Dit is erg belangrijk, aangezien de ballen vaak niet ver doorrollen in de winter.

Tip 8:
Gebruik geen buggy. Als het koud is, kun je beter gaan lopen dan een buggy gebruiken. In de buggy beweeg je niet en krijg je het sneller koud. Zeker als er een koude wind staat. Lopen met een trolley of – nog beter – een draagtas zorgt ervoor dat je warm blijft.

Tip 9:
Probeer eens een andere spelvorm. Door de zware omstandigheden is het moeilijk om je handicap te lopen in de winter. Aangezien de baan meestal toch niet qualifying is, kan het een mooi moment zijn om eens iets anders te proberen. Kijk voor inspiratie op https://www.golf.nl/nieuws/2017/dec/1912-spelvormen-in-golf.

Tip 10:
En als je het nóg te koud vindt, blijf je toch lekker binnen? Er zijn tegenwoordig veel indoor simulators waar je kunt oefenen en sommige golfbanen hebben zelfs een verwarmde driving range. Zo bereid je je op een aangename manier voor op de lente. Succes!There are no comments

Add yours