Checklist voor op de golfbaan

golfclub-marketing-checklist-1541-w800
Ga ik deze ronde wel halen met maar 3 ballen…?

Vergeet met deze checklist nooit meer iets als je naar de golfbaan gaat!

Het is je vast wel eens overkomen: je gaat golfen en… arrghh! Ga ik deze ronde wel halen met maar 3 golfballen? Of je moet voor de 5e keer deze maand een nieuw golfhandschoentje in de winkel kopen, omdat je deze weer eens thuis hebt laten liggen.
Wees gerust! Wij stellen voor jou een checklist op, zodat je nooit meer zonder tees op de golfbaan staat.

  1. Nieuwe golfballen! Die nieuwe driver zal een stuk minder ver slaan met een 5 jaar oude Pinnacle bal.
  2. Oude golfballen: soms wil je nog wat meer chipjes oefenen als het rustig is in de baan. Oude ballen zijn daar super voor! Of wanneer het niet zo lekker gaat en je jouw nieuwe Pro V1 bal liever niet het water in slaat deze hole…
  3. Regenspullen: regenhandschoenen, een regenbroek, een regenjas en een paraplu zijn een absolute must, zeker in de lente. Het weer kan namelijk zo omslaan en dan ben je tenminste droog terug in het clubhuis. Doe ook altijd goeie golfshoes aan. Ook als het niet regent, is niets zo prettig om je voeten comfortabel die paar kilometer te laten lopen.
  4. Visitekaartjes: golfen is natuurlijk dé sport om te netwerken, maar zelfs wanneer geen netwerkafspraak gepland staat, weet je maar nooit wie je tegenkomt tijdens je rondje.
  5. Markers: niet alleen om je bal te markeren, maar ook functioneel indien je je potloodje bent vergeten.
  6. Tees: er is ons wel eens verteld dat deze essentieel zijn om een driver te kunnen slaan.
  7. Eerste Hulp Kit: hoofdpijn, een splinter, pijnlijke blaren of zelfs een wondje. Dit komt vaak voor op de golfbaan. Zorg dat je goed voorbereid bent om dit tegen te gaan!
  8. Golfhandschoentjes: een oude om mee te oefenen en een nieuwe om mee te spelen of in het geval dat de oude uit elkaar valt.
  9.  Eten en drinken: zorg altijd voor eten en drinken in je tas. Je weet nooit hoelang die vierbal die vóór jou is gestart over 9 holes doet.
  10. Golfclubs: het zou heel suf zijn, als je de parkeerplaats van de golfclub op draait en bij het openen van de laadklep ontdekt dat je tas met stokken en pitchfork nog thuis in de hal staat…

Tot zover onze tips!


Coronamaatregelen

Nu de wereld in de ban is van het coronavirus, gelden ook op de golfbanen extra regels. Overal wordt in ons aller belang hard gewerkt om de risico’s van virusverspreiding zoveel mogelijk te beperken. Houd derhalve ook op de baan rekening met mogelijke ongemakken als gevolg van aangepaste regels.

Te denken valt daarbij aan:
► hygiënemaatregelen als mondkapjes. Mondkapjes zijn veelal in het buitenland verplicht in publieke ruimtes (m.u.v. het restaurant).
► ter plaatse kan worden gevraagd of u een gezamenlijk huishouden vormt als u bijvoorbeeld een tafel in het clubhuis deelt. Vaak mag u met maximaal 2 personen van 2 verschillende huishoudens aan 1 tafel zitten.
► vanwege de noodzakelijke onderlinge afstanden en het maximum aantal personen per ruimte is de verwachting dat ook vergaderzalen als restaurant worden gebruikt.
► sommige faciliteiten zijn mogelijk nog buiten gebruik.
► aangepaste regels voor buggy’s. Deze zijn soms niet of slechts voor 1 persoon toegestaan.
► een onderlinge afstand van 2 stoklengtes in de baan.
► flights in de baan van maximaal 2, 3 of 4 personen die worden aangevuld.

Gezondheidscheck:
Ook golfbanen moeten vrijwel overal een gezondheidscheck doen. Onderstaand treft u de meest voorkomende vragen. Als het antwoord op één of meerdere van onderstaande vragen ‘ja’is, kunt u ter plaatse geweigerd worden.
► Had u in de afgelopen 24 uur last van hoesten, neusverkoudheid, koorts boven 38º C of benauwdheid?
► Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
► Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
► Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heeft u de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
► Bent u in thuisisolatie omdat u direct contact heeft gehad met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?

Golfen in Nederland of het buitenland? Voor algemene coronamaatregelen kun u de site raadplegen van nederlandwereldwijd.nl. Daarnaast publiceert het Travel Centre van IATA (International Air Transport Association) een actuele (Engelstalige) lijst met daarin de maatregelen die nu per land worden genomen. Check van tevoren of maatregelen ook op u van toepassing zijn. Let op: de voorwaarden kunnen dagelijks veranderen.

Update: juni 2020There are no comments

Add yours