Ter land, ter zee en in de lucht?

Pin High vlucht geannuleerd
Hoe gaan we nu op pad?

Pin High koffers luchhaven

Gedachteloos stapte ik meestal in het vliegtuig. Golfers Magazine bracht me, meestal via Schiphol, naar tal van plaatsen op de wereld. Lange vluchten naar Mauritius, Thailand of Amerika of kortere vluchten naar het noorden van Spanje, Engeland of Zweden. Maar zo vanzelfsprekend als dat was, is het al lang niet meer.

Je moet ziende blind zijn om gemist te hebben dat reizen via Schiphol de laatste maanden niet ideaal is. En dan druk ik me héél voorzichtig uit. Vier uur vóór vertrek op de luchthaven aansluiten in de rij, om dan nog je vlucht te missen. Uren bij de band staan wachten, om dan erachter te komen dat je koffer nog elders staat. Als je überhaupt al aan je reis mag beginnen en dus niet hoort bij de duizenden mensen die hun vlucht geannuleerd zagen door de maatregelen die een streep haalden door duizenden stoelen en vluchten.

Pin High trein bagage

Waar we jarenlang hoopten op ‘zonzekere vakanties’ is er nu eerder sprake van hopen op een überhaupt ‘zekere’ vakantie. Eerst door corona, nu vooral dus door beperkende maatregelen van andere aard. Het is veelzeggend dat Pin High voor deze zomer besloot alle reizen naar vliegbestemmingen te schrappen: teveel onzekerheid, te groot de kans dat de geboekte vliegreis op het laatste moment niet kan doorgaan.

Maar hoe gaan we dan wel op pad? Want weg willen we, blijkt uit alle boekingscijfers en de bezettingsgraad op menig vakantiepark. Met de trein? Het is een fijne manier van reizen, maar de (internationale) aansluitingen zijn vaak dramatisch, de kosten in vergelijking met vliegtickets sky high, en het is toch ook best een gedoe zo met je golftas in het bagagerek. Met de boot dan? Je actieradius en het aantal bestemmingen is beperkt, maar onlangs rolde ik met mijn auto nog de ferry op. Een ferry die me van Duinkerken naar Dover bracht voor een paar heerlijke rondjes golf in Kent. Wat een feest. En die autovakantie is, mits niet tijdens één van de vele zwarte zaterdagen, natuurlijk altijd een goed idee. Een roadtrip door Frankrijk van golfbaan naar golfbaan of direct door naar één van de costa’s met onderweg een overnachting.

Pin High file

Al hoef je natuurlijk niet ver weg en kun je ook in een uurtje op je vakantieadres zijn. Dat ik deze zomervakantie opnieuw in Nederland doorbreng, is geen toeval, hoewel ook niet helemaal toe te schrijven aan reisgedoe. De afgelopen twee coronazomers kozen we min of meer verplicht voor een binnenlandse vakantie. Dat beviel zó goed, dat de keuze om dit jaar ook binnen de landsgrenzen te blijven snel gemaakt was.

En waarom ook niet? Als je niet met kleine kinderen op vakantie gaat, waarmee de eis voor twee weken ‘zwembadweer’ min of meer komt te vervallen, dan is ook Hollands zomerweer vrijwel altijd goed te doen. Een graadje of twintig met nu en dan een zonnetje is genoeg om tal van buitenactiviteiten te ondernemen of lekker op het terras te zitten.

En waar ik buitenactiviteiten zeg, mag je inderdaad best golf lezen.

Golfers Magazine, Martijn Paehlig

logo_golfersmagazine100x33Z16
Van de Pin High redactie: Golfers Magazine hoofdredacteur Martijn Paehlig schrijft enkele keren per jaar een reisverhaal voor de Pin High blog. Pin High biedt golfreizen naar o.a. SpanjePortugalFrankrijkhet Verenigd KoninkrijkBelgiëDuitslandNederlandZuid-Afrika en Thailand.There are no comments

Add yours