Vlog: de Costa de la Luz

Volop zon en aangename temperaturen in de winter

Pin High medewerkers Daisy, Natascha, Sonja en Steffie brachten een bliksembezoek aan de Costa de la Luz en deden flink wat Spaanse golfbanen en hotels aan. Reis mee!

Op Schiphol staat het Transavia toestel al te wachten om het viertal mee te nemen naar Sevilla. Eenmaal in Spanje aangekomen, vervoegen de dames zich bij de Avis balie om de huurauto op te halen. Op naar de eerste golfbestemming: de vlakke, doch waterrijke golfbaan Isla Canela. De zon vergezelt de dames vanaf het eerste moment. Quinta do Vale net over de grens in de Oost-Algarve is de tweede golfbaan op het programma. Deze 18-holesbaan heeft een open parcours en biedt prachtige vergezichten over de grensrivier. Ook op de rustige en mooi gelegen golfbaan Monte Rei is het genieten van het uitzicht. Monte Rei is een spectaculaire championshipbaan en één van de beste designs van Jack Nicklaus. Het eerste overnachtingsadres is het golfresort Islantilla Golf Resort. Voor diegenen die van golf en het ongerepte natuurschoon van de Costa de la Luz willen genieten is golfvakantie met verblijf in dit hotel een uitstekende keuze. Het zwembad ligt er verleidelijk bij en dat geldt ook voor de prachtig opgemaakte buffetschalen. Die taart is om van te kwijlen!

In de vroege ochtendzon wordt doorgenomen welke golfbestemmingen op dag 2 worden aangedaan: de glooiende 27-holes golfbaan Islantilla, La Monacilla GC middenin een pijnbomenbos en de golfbanen North en South van El Rompido. South is uitdagend en North is ruim aangelegd en een typische links course. Beide liggen in een natuurreservaat aan een lagune omringd door pijnbomen. Op El Rompido worden ook jaarlijks de Pin High golfclinics georganiseerd.

De overnachting in het uitstekende en modern ingerichte Golfhotel El Rompido deed goed, want de dames staan de volgende ochtend weer fris en fruitig klaar voor een bezoek aan de linksachtige, waterrijke 27-holesbaan Costa Ballena en het vlakbij gelegen golfhotel Elba Costa Ballena. Dit mediterraanse golfresort heeft een riant Thalasso-centrum van 2.000 m² en ligt op een paar minuten lopen van het strand. Tijd hier voor een heerlijke lunch, voordat we verder reizen naar de langgerekte en rustige golfbaan La Estancia Golf en de Montenmedio Golf & Country Club, iets landinwaarts en op een van oudsher privélandgoed gelegen.

Helaas zit de leerzame golfreis er dan op en nemen de dames afscheid in het vliegtuig terug naar ons koude kikkerlandje.

Pin High biedt diverse golfvakanties aan de Costa de la Luz in Spanje.There are no comments

Add yours