Goed voorbereid, halve werk

blog_jimenezstretching2Z16
Hoe bereid je je voor op het golfseizoen?
De start van het nieuwe golfseizoen begint voor velen bij de start van de NGF-competitie. Vaak wordt getraind met het team, maar is het spel de eerste wedstrijden van de competitie toch nog een beetje roestig. En dat terwijl je aan het einde van de competitie nog de sterren van de hemel speelde! Hoe kun je je voorbereiden om dit te voorkomen? Wij geven je enkele nuttige tips.

Tip 1: Rekken en strekken maar!
Dé trend in het hedendaagse golf is stretchen. Dit is niet voor niets, want uit onderzoek is gebleken dat stretchen niet alleen je golfspel positief kan beïnvloeden, maar ook je dagelijkse leven. Het zorgt voor minder rugproblemen en andere kwaaltjes die vaak veroorzaakt worden door een te hoge spierspanning. Begin dan ook in de winter al met stretchen, zodat je tijdens de competitie voordat je je ronde begint alleen nog maar korte tijd hoeft te stretchen. Op die manier breng je alle spieren snel op lengte en ben je klaar om je tegenstander op te eten! Om een idee te krijgen van stretchoefeningen: 

Tip 2: Oefen zonder een bal
Zoals velen weten, is golf één van de -zo niet dé lastigste- sport om te beoefenen. Om een bal mooi te raken, moet aan het volgende gedacht worden: tempo, mooie take-away, volledige schouderdraai, goede grip, niet te hard knijpen en ga zo maar door. Wat veel mensen weliswaar niet weten, is dat golf soms het beste geoefend kan worden zonder bal! Is het koud buiten en heb je geen zin om te verkleumen, oefen dan in schuur of garage met behulp van deze ‘drill’: Gain Distance With This Release Drill Golf Video.

Tip 3: Neem course management les bij je pro
Soms nog wel belangrijker dan een goede bal slaan, is een goede strategie tijdens de golfronde. Uit recent onderzoek is gebleken, dat het maken van ‘slimme’ keuzes als onderdeel van course management je minimaal 1 slag per ronde kan opleveren en vaak nog meer! Hoe mooi is dat? Wist je bijvoorbeeld dat het opteeën van je bal op een bepaald deel van de teebox gemiddeld 2 slagen van je ronde af kan halen? Zonder in de kou ballen weg te slaan toch nog je golfspel verbeteren, hoe mooi is dat!There are no comments

Add yours