Ongeschreven golfregels

schaduw

Wees ‘fair’ in de baan

Golf is een spel waarbij je je eigen scheidsrechter bent. Er zijn heel veel regels die je moet naleven en die het golfspel tot het golfspel maken. Naast deze regels zijn er ook etiquette waaraan iedereen zich moet houden. Zo is er een bepaalde kledingstijl en word je geacht al je geslagen plaggen netjes terug te leggen om de baan in topconditie te houden.

Weliswaar zijn er ook een helemaal ongeschreven regels die niet tot de etiquette behoren, maar ook niet tot de golfregels, maar die vrijwel elke golfer toch gebruikt. Hieronder lees je de bekendste ongeschreven golfregels.

Loop niet in andermans lijn
Veel golfers letten nauwlettend op de lijnen van hun medespelers, maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat deze lijn tot voorbij de hole doorloopt. Jij wilt het niet op je geweten hebben dat die 1,5 meter terugputt net langs hobbelt dankzij jouw spikemark.

Stilte
Deze ongeschreven regel spreekt eigenlijk voor zich, maar in de foursome wedstrijden tijdens de competitie wil deze regel nog wel eens opzettelijk gebroken worden door je tegenstanders. Laat je niet gek maken!

Laat snellere spelers door
Dat jij gemiddeld 4,5 uur over 18 holes doet, betekent niet dat de 8 flights die achter je spelen er ook 4,5 uur over moeten doen. Sla je een mindere bal, laat de flight achter je dan door.

Pas op de schaduwmonsters!
Al zing je het volkslied terwijl je net de nieuwste hit van Metallica op je telefoon laat horen, ik sla mijn bal nog op de fairway. Maar zodra jouw schaduw beweegt vlakbij mijn bal als ik deze weg wil slaan… ‘Provisional Titleist 3 met een rood puntje…’.

Geef geen advies zonder dat het wordt gevraagd
Golf is al moeilijk genoeg zonder dat iedereen je welbedoeld advies probeert te geven. De best bedoelde tip kan je golfreizenal aan het twijfelen brengen. En als iets niet samen gaat, is het wel golf en twijfel.

FORE!
Dit is niet eens een ongeschreven regel, maar een verplichting. Als je denkt dat een drie-putt je dag al verpest, probeer dan eens een ei op je hoofd ter grootte van een golfbal.

Laat jouw golfspel anderen niet beïnvloeden
Iedereen heeft wel eens een slechte dag op de golfbaan, maar gelukkig verdien je je geld er niet mee. Laat het dan ook een spelletje blijven en blijf kalm. Als jij even niet lekker speelt, betekent dat niet dat je de rest van de flight moet meenemen in je frustraties.There are no comments

Add yours