De golfwereld van…

De Zalze
Golfreis Zuid-Afrika: geen enkele wanklank

Twee weken geleden zijn mijn echtgenote en ik teruggekomen van onze golfreis Zuid-Afrika. Mocht u in onderstaande bevindingen érgens een negatieve klank vinden, dan vergist u zich. Wij zouden deze reis op elk ogenblik opnieuw doen!

De hotels:
Onze reis in Zuid-Afrika begon vervroegd met een door ons zelf gereserveerd hotel in Kaapstad: het vijfsterren Pepperclub Hotel & Spa. Hier werden wij vriendelijk onthaald en kregen wij een prachtige kamer op de 15e verdieping. Vanuit het hotel was er een gratis shuttleservice naar The Waterfront.

Pin High - Vineyard Hotel

Het eerste hotel van de tour was het prachtige Vineyard Hotel & Spa. Alleen de tuin al is een bezoek waard. Hoewel wij één van de minste kamers in het hotel hadden, was deze zeer mooi. Ook vanuit dit hotel is er een shuttleservice naar The Waterfront (tegen nogal forse betaling). Tijdens de spits duurt de rit wel ca. 1 uur.

Pin High - De Zalze LodgeVlakbij het mooie stadje Stellenbosch verbleven we in De Zalze Lodge, gelegen in een prachtige omgeving. Dit hotel is top! Gewoon prachtig: we hadden een suite (eigenlijk appartement) met uitzicht over de golfbaan. Het hotel biedt een gratis wijnproeverij en beschikt over een toprestaurant.

Hermanus is een badplaatsje waar weinig te beleven is. Reserveren voor een diner in één van de weinige restaurants is een must. Wij hadden geopteerd voor het Arabella Golfhotel & Spa, maar verbleven uiteindelijk in The Gregoire Boutique Hotel and Spa. Dit hotel heeft meer weg van een grote privévilla. We kregen een bijna overweldigende ontvangst, de inhoud van de koelkast was ad libitum en we mochten zelfs niet te voet het stadje in (500 meter). Men wilde ons per se afzetten en we werden nadien ook opgehaald.

Pin High - Fancourt Hotel & Country Club

De Fancourt Hotel & Country Club vonden wij in 1 woord top! Uiteraard: het is één van de Leading Hotels of the World.

Het plaatsje Knysna heeft een prachtige kreek. Dit is het mooiste stadje dat we tegenkwamen. Op Belvidere Manor was niks aan te merken. We vonden het eerder ‘rustiek’ en niet zo chique als de andere verblijven. De bediening was uiterst hartelijk. Wij gingen de berg over om in het hotel aan de kust te dineren. Niet te doen! Andere klanten van Pin High bleven daar en waren vol lof.

Pin High - Tsala Treetop Lodge

Bij Plettenberg Bay verbleven wij een extra dag in de Tsala Treetop Lodge. Prachtig! Moet nie mis nie! Daarenboven hebben we intens van deze prachtige suite (mét haard!) kunnen genieten, want we konden 2 dagen nauwelijks buiten komen vanwege de regen.

In Swellendam hadden wij zelf De Oude Pastorie geboekt. Een bed & breakfast waar niks op aan te merken valt.

 

Autohuur:
Wij maakten ons zorgen of in onze huurauto wel 2 golftassen, 2 grote en 2 kleine valiezen én mijn echtgenote zouden passen. Een en ander was inderdaad alleen mogelijk als we de achterrugleuning omlaag klapten. Wij hadden ook liever een wagen mét schokdempers gehad. Na 100 km dirtroad parkeerden wij de de auto bij het Fancourt hotel en bij vertrek moesten wij een (deels) platte linkerachterband vaststellen. Het wiel vervangen was echter binnen 10 minuten gedaan.

Aangezien Fancourt vlakbij het vliegveld van George ligt, zijn wij even bij Europcar langsgereden. Eigenlijk alleen om ons probleem (geen bruikbaar reservewiel) aan te kaarten. Men stond er echter op om de auto te verwisselen en wij kregen een Hyunday Accent. Deze was duidelijk van betere kwaliteit en mét vering. Ook qua motor was de auto duidelijk beter opgewassen tegen zijn taak. Oja, schakelen gebeurt in Zuid-Afrika met de linkerhand. Een automaat is dan ook geen overdreven luxe. 

Pin High - Simola

De golfbanen:
Prachtige terreinen! Golfbanen zijn sowieso natuuroases, maar hier (duidelijk omwille van de lage lonen) is dat wel in het kwadraat. De golfbaan van Arabella vonden wij het mooist en Simola het moeilijkst (buggy noodzakelijk!). Een lichte maaltijd halfway is daar in de greenfee inbegrepen). Wij hebben nergens reacties gekregen op onze (toch magere) prestaties. Enkele van onze medespelers hadden blijkbaar ook hun mindere dag… Op Arabella hadden wij geen medespelers.

 

Pin High - Arabella

Het reisprogramma:
Op dezelfde dag rijden naar én spelen op een golfbaan als Arabella is te hectisch. Daarom vroegen wij om 2 overnachtingen in Hermanus. In Kaapstad verbleven wij zes dagen. Dat is onvoldoende. Volgende keer, als ik dat mag beleven, doe ik enkele dagen Kaapstad (meer dan 6) en dan maar twee andere locaties: De Zalze Lodge en de Fancourt Hotel & Country Club.

G. De Ceulaer

Van de Pin High redactie: in De golfwereld van… laten wij onze klanten aan het woord. De heer De Ceulaer is al enkele jaren klant bij Pin High en heeft al meerdere reizen bij ons geboekt. Pin High biedt ook golfreizen naar o.a. SpanjePortugalFrankrijkhet Verenigd KoninkrijkBelgiëDuitslandNederlandZuid-Afrika en Thailand.

Pin High - Simola

 There are no comments

Add yours