Oostenrijk

Pin High – Radstadt Golfclub
Wann geh’n wir wieder?

Wie denkt aan sport in Oostenrijk denkt waarschijnlijk aan wintersport in de prachtige Alpen. Maar als de sneeuw voor de zon verdwenen is, wordt Oostenrijk omgetoverd van een wintersportbestemming in een golfbestemming.

Golf en wintersport gaan in Oostenrijk hand in hand en dat wordt heel goed duidelijk op de Radstadt Golfclub. Deze golfbaan beschikt als enige golfbaan ter wereld over een eigen gondel. Deze birdiejet brengt je na hole 11 naar de afslag van hole 12 die veel hoger gelegen is. Je waant je even op wintersport. De birdiejet is echter niet de enige aanwijzing voor de wintersport in Oostenrijk. Op bijna alle golfbanen heb je een werkelijk fantastisch uitzicht op de Oostenrijkse bergen en soms zelfs op de besneeuwde bergtoppen die even daarvoor nog vol skiërs en snowboarders stonden.

De machtige Alpen zorgen naast een prachtig decor tijdens het golfen voor nog veel meer. Ze zorgen ervoor dat je je tijdens je vakantie nooit verveelt. Pin High biedt in Oostenrijk hotels aan in verschillende regio’s. Waar je ook heen gaat, het recept is altijd hetzelfde: mooie golfbanen in een prachtige omgeving waar veel te doen is. Maar wat is er dan te doen?

Trek je wandelschoenen aan
Je kunt in Oostenrijk oneindig veel wandelen. Of je nu een rustig stuk wilt wandelen of een ware bergtocht wilt maken, het kan allemaal. De mooiste wandelgebieden in de buurt van de hotels zijn Dachstein, Grossarltal en Nationalpark Hohe Tauern.

Voor echte waaghalzen kan het natuurlijk ook iets extremer. De bergen maken Oostenrijk een prima locatie voor mountainbikers. Als je geen zin hebt om de berg op te fietsen, neem je gewoon de skilift en ga je alleen naar beneden. Pas op, want het kan aardig hard gaan. Naast mountainbiken is ook raften een geweldige activiteit voor als je met een groep op vakantie bent.

Steden en burchten
Qua natuur en buitenactiviteiten is Oostenrijk één van de meest interessante landen van Europa en misschien wel van de wereld. Maar ook op cultureel vlak kun je moeilijk om dit bijzondere land heen. Misschien wel de mooiste stad van Oostenrijk is Salzburg. Deze stad met imposante kastelen en burchten is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is de geboorteplaats van Mozart. Je kunt hier dan ook zijn geboortehuis bezoeken.

Een andere mooie stad in de buurt van de hotels is Innsbruck, het kloppend hart van Tirol. De stad heeft vele middeleeuwse gebouwen en een enorm sfeervol stadscentrum waar je je niet hoeft te vervelen. Een bezoek aan Innsbruck is goed te combineren met een bezoek aan Swarovski Kristallwelten, dat 15 km buiten de stad ligt. De buitenkant van dit museum over het wereldberoemde kristal alleen al is reden voor een bezoekje, maar eenmaal binnen kijk je ook zeker je ogen uit.

Ben je na de wintersport nog niet uitgekeken op Oostenrijk, dan is een golfreis in de warmere maanden zeker aan te raden. Naast golf is er nog zo veel meer te doen, dat je geheid nog een keer terugwilt.

Meer weten over golfvakanties in Oostenrijk?

Pin High - Kitzbühel SchwarzseeThere are no comments

Add yours