Reis verstandig

Pin High corona
Spanje, Portugal, Italië… zouden we er nog komen dit jaar?

‘Maar ga jij dan wel gewoon weer op reis? Zou je in een vliegtuig stappen?’ Het zijn vragen die me de afgelopen weken bij herhaling werden gesteld. Het antwoord op beide vragen is: ja. Al gaat mijn zomervakantie dit jaar niet naar Frankrijk, maar naar Friesland. Ook vreselijk veel zin in, maar ik kan niet ontkennen dat mijn paspoort brandt in mijn zak.

Pin High reisadvies corona code landenSinds ik werkzaam ben in de golfbranche ben ik nog nooit zo lang achter elkaar thuis geweest. Precies twee nachtjes verbleef ik, sinds ik half december van een FAM-trip uit Spanje terugkeerde, in een ander bed. En hoewel de citytrip Breda/Haarlem/Rotterdam leuk was, rij ik meerdere keren per week met een licht gevoel van weemoed over de A4 langs Schiphol en kijk ik de opstijgende vliegtuigen net even langer na dan verstandig is als je achter het stuur van een auto zit.

Het woord ‘verstandig’ is niet zomaar gekozen. Want de vraag hoe verstandig het nu is om op reis te gaan, wordt veelvuldig gesteld deze periode. Sinds de coronamaatregelen werden versoepeld en veel landen van rood en oranje naar geel gingen (termen die iedereen tegenwoordig ook kent, wat veelzeggend genoeg is) wordt weer volop gereisd, al worden daar dus ook regelmatig vraagtekens bij gezet. Is het wel zo’n goed idee om nu op reis te gaan?

Vooropgesteld, ik ben geen medicus, noch een specialist op enig ander gebied (hooguit op het schrijven over golf na dan). Maar als je de media goed volgt, dan kan reizen mits je alle aanwijzingen opvolgt geen kwaad, al zeggen kritische stemmen dat het reizen alleen maar op geel is gezet omdat toerisme te belangrijk is voor een groot aantal landen. De tijd zal het leren, maar met afstand houden, mondkapjes waar aangegeven, handen wassen en niet met teveel mensen bij elkaar zouden we een eind moeten komen.

Pin High volgeboektDat de (golf)vakantie van 2020 anders is dan die van 2019 is echter zonneklaar. De wegen naar de zon staan minder vol dan andere jaren. Op Schiphol is het druk, maar veel rustiger dan gewoon in deze tijd van het jaar. Bestemmingen dichtbij mogen zich in grotere populariteit dan ooit wentelen. Vakantieparken en campings in Nederland of vlak daarbuiten doen uitstekende zaken en dat geldt ook voor de golftripjes dichtbij huis. Of het nu in Nederland is of net over de grens: alles wat we binnen een paar uur met de auto kunnen bezoeken is populair, maar ‘onder Parijs wordt niets geboekt’, zei een insider me onlangs nog.

Pin High vraagtekens

Die beperkte actieradius is nu nog geen probleem, maar als het straks herfst en winter wordt, is golfen in Duitsland, Drenthe of Limburg misschien net even minder lekker en trekt toch de zon in het zuiden van Europa.

Spanje, Portugal, Italië… zouden we er nog komen dit jaar? Ik hoop en verwacht van wel. Ook op een golfresort in den vreemde kan je immers prima aan social distancing doen.

Reis, maar reis verstandig.

Golfers Magazine, Martijn Paehlig
logo_golfersmagazine100x33Z16

Van de Pin High redactie: Golfers Magazine hoofdredacteur Martijn Paehlig schrijft enkele keren per jaar een reisverhaal voor de Pin High blog. Pin High biedt golfreizen naar o.a. SpanjePortugalFrankrijkhet Verenigd KoninkrijkBelgiëDuitslandNederlandZuid-Afrika en Thailand.There are no comments

Add yours