Heer & meester in de keuken

Verrassende composities bij De Heeren van Harinxma
Chef-kok Arjan Bisschop zwaait al sinds 2014 de scepter in het restaurant van Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag. De smaakvolle creaties van zijn hand zijn klassiek met een snufje modern. Elk bord dat de keuken verlaat draagt een mooi, puur en kwalitatief hoogwaardig product. Het menu wisselt met de seizoenen. Maar als ik nu naar de kaart tuur, zou ik beginnen met een tartaar van Fries rund met bonbons van gerookte makreel, gepofte aubergine, haringkuit en ingemaakte rammenas (adem in…), gevolgd door  een op lage temperatuur gegaarde varkenswang met pastinaak, zwarte truffel, uiencompôte en eigen jus met Marsala (en adem weer in…). Uiteraard elk met een passende wijn. Bij de keuze van het dessert altijd weer die vraag aan jezelf: ga ik voor ‘de kaasplank’ (een assortiment internationale en regionale kazen van de wagen met huisgemaakt bananenbrood en bijpassende garnituren) of voor zoet (bijvoorbeeld de kleine soufflé van Fries suikerbrood met gepocheerde peer, lauriercrème en sorbet van boerenyoghurt en zwarte peper). Ik-kan-nie-kiezen!

De Heeren van Harinxma is al sinds jaar en dag een begrip in het noorden des lands. Het restaurant maakt veel gebruik van lokale leveranciers en van kruiden en groenten uit eigen tuin. De Heeren van Harinxma wordt alom geprezen. Het restaurant van Landgoed Lauswolt werd in 2015 bekroond met een 41ste plek in de Lekker 500 en Gault&Millau waardeert met 15 van de 20 punten. De Heeren van Harinxma ontving een Michelin-ster voor 2016.

Bron: website De Heeren van Harinxma

Van de Pin High redactie: Pin High biedt op Landgoed Lauswolt diverse golfarrangementen inclusief Michelin-sterrendiners. U golft daarbij in een weldadige rust op de waterrijke en zeer bosrijke 18-holesbaan Lauswolt.There are no comments

Add yours