The Ryder Cup

The Ryder Cup 2016

Davey Porsius over The Ryder Cup en de  secret tour pro…

Mijn favoriete week eens in de twee jaar komt er weer aan: het is Ryder Cup time! Vanaf vrijdag zit ik drie dagen aan de buis gekluisterd voor dit geweldige spektakel. Naar dit geweldige sportevenement gaan staat hoog op mijn bucket list en ik hoop dan ook over twee jaar, als de Ryder Cup in Frankrijk is, een kaartje te kunnen bemachtigen.

Vrijwel elke golfer op aarde heeft de Ryder Cup koorts. Zo ook de secret tour professional op Twitter. Voor diegene die niet weten wie deze twitteraar is, zal ik kort uitleggen wat het mysterie rondom deze man is.

Er is een speler op de PGA Tour die zonder zijn naam prijs te geven veel informatie over het tour leven geeft. In de loop der jaren leren we steeds iets meer over zijn identiteit, zoals het feit dat hij vaker dan 1 keer gewonnen heeft op de PGA Tour. Maar nog steeds is niet duidelijk wie deze persoon is. Ook deze keer heeft de secret tour pro informatie losgelaten en wel over de Ryder Cup spelers en zijn ideeën over hen.

AMERIKA
Rickie FowlerRickie Fowler (0 wins – 3 ties – 5 lost)
Rickie is een persoonlijk favoriet van mij. De secret tour pro vindt hem meer degelijk in alles dan fantastisch in iets specifieks. Rickie Fowler is iemand met een geweldig charisma en past in elke foursome, omdat hij zo veelzijdig is. Maar soms lijkt hij meer bezig te zijn met alles om de golfsport heen en het posten van een goede foto op Instagram dan met de focus op zijn eigen spel…

 

J.B. HolmesJ.B. Holmes (2 wins – 0 ties – 1 lost)
J.B. Holmes is naast Dustin Johnson de verste driver van de bal tijdens de Ryder Cup. Ons eigen drive kanon Rory McIlroy is een goede tegenstander, maar de gemiddelden spreken toch in het voordeel van J.B. Holmes. Maar wat J.B. Holmes goed maakt met zijn drives, mist hij op de greens. Hij staat bekend om het missen van kortere putts en ik zou hem dan ook zeker het 1,5 meter puttje op de eerste hole niet geven.

 

Dustin JohnsonDustin Johnson (4 wins – 3 ties – 0 lost)
De beste speler van het moment naar mijn mening. Rory McIlroy heeft dan misschien de FedExCup gewonnen vorige week, ik vind dat zeker aan het einde van het seizoen niemand beter heeft gespeeld dan Dustin Johnson. Zijn bunkerspel is het grootste probleem volgens de secret tour pro. Maar als je elke keer een drive 300 meter rechtdoor slaat en 80 meter over hebt naar de green, is de kans dat je ballen in de bunkers slaat niet groot… Ik verwacht dan ook dat hij onverslagen blijft in de Ryder Cup, ook na dit jaar.

EUROPA
Lee WestwoodLee Westwood (20 wins – 15 ties – 6 lost)
Lee Westwood is diegene met de meeste ervaring binnen team Europa. Maar zoals al vele malen vaker besproken, blijft putten zijn grootste probleem. Als Lee Westwood beter kon putten, had hij al meerdere majors gewonnen. Dat neemt niet weg dat zijn ball striking misschien wel de beste van allemaal is. Misschien niet de meest verwachte keuze als Captains Pick, maar wel eentje die pas 6 partijen heeft verloren in 10 Ryder Cups.

 


Danny WilletDanny Willet (0 wins – 0 ties – 0 lost)

Het is moeilijk in te beelden dat Danny Willet pas zijn eerste Ryder Cup speelt. Hij heeft dit jaar The Masters gewonnen en is twee weken geleden tijdens het Italian Open in de top-3 geëindigd. Nummer tien van de wereld en niet mijn favoriete persoon om tegen te moeten spelen op de zondag in de single…

 

Rory McIlroyRory McIlroy (6 wins – 4 ties – 4 lost)
Misschien heeft McIlroy niet de beste Ryder Cup statistieken, maar deze kersverse FedExCup kampioen is wel ‘the man to beat’ in team Europa. Toch blijft het putten een aandachtspuntje. De laatste weken gaat het al beter, maar hij heeft toch de neiging soms te veel te blijven hangen in zijn oude techniek. Tot nu toe werkt het goed onder druk van onder andere het Tour Championship, dus ik zou niet weten waarom dit tijdens de Ryder Cup heel anders zal zijn!

 

Sergio GarciaSergio Garcia (18 wins – 9 ties – 5 lost)
Sergio’s geweldige Ryder Cup statistieken zijn volgens de secret tour pro te danken aan het feit dat hij mentale spelletjes met je speelt. Als je die spelletjes terug kan spelen, dan heb je een kans. Desalniettemin is Sergio naast Lee Westwood de beste ball striker die er is en er zijn er maar weinig in team USA die hier tegenop kunnen!

Naast bovenstaande spelers hebben we als team Europa nog veel meer geweldige spelers. Laten we Hendrik Stenson, Justin Rose en onze ‘eigen’ Thomas Pieters niet vergeten. Team USA heeft misschien op papier een beter team, maar ik denk dat team Europa zich niet zonder slag of stoot gewonnen geeft. Ik weet tenminste zeker dat ik elke bal ga volgen vanaf vrijdag. Ik heb er onwijs veel zin in!

Van de Pin High redactie: golfpro in spe Davey Porsius liep in 2015 stage bij Pin High en sindsdien blogt en vlogt hij op reguliere basis voor ons. Meer weten over de carrière van Davey? Volg hem op Facebook.There are no comments

Add yours