Signalen dat je verslaafd bent aan golf

Augusta-National-12th-hole
‘Hup Rory, in je mand!’

Juli was me het maandje wel op golfgebied. Het Brits Open werd gewonnen door Henrik Stenson en het PGA Championship was bijna in het water gevallen. Waarschijnlijk hebben jullie dit op de voet gevolgd, aangezien er vrijwel geen golfers zijn die niet compleet verslaafd zijn aan het spelletje. Want wat is er nu leuker dan die bal in de hole te zien gaan voor birdie!

Sommige mensen gaan echter wel heel ver in de verslaving en maken van alles wat ze zien een golfclub of zien een mogelijkheid om te oefenen op die heupdraai die telkens verkeerd gaat volgens je pro.

Herken jij jezelf hierin? Dan klinken deze 10 signalen dat je verslaafd bent aan golf je niet geheel vreemd in de oren.

1. Indien een nieuw tapijt gekocht wordt, is er maar 1 ding van belang: kan ik er ook op putten?
Ik vind het al zo raar als mensen me aankijken als ik met mijn putter de IKEA kom binnenlopen…

2. De eerste week van april is je favoriete vakantieweek.
Als ik moet uitleggen waarom dit zo is, lees je de verkeerde lijst…

3. Je ziet overal en nergens een par 3.
Als ik sta te wachten op de bus, zie ik opeens tegenover me een mooi groen gedeelte van Nederland met een watertje en een grote hoge boom op zo’n 130 meter afstand. Dan denk ik bij mijzelf: ‘Een ijzertje 8 zou hier perfect zijn.’

4. Er wordt afgeteld tot de volgende golfreis.
‘Nog maar 2 weken, 3 dagen, 2 uur en 12 minuten voordat ik in het vliegtuig zit op weg naar één van de mooie Pin High bestemmingen.

umbrella5. Je gebruikt je paraplu om je take-away te oefenen.
Pas wel op dat je de paraplu niet per ongeluk opent als iemand achterlangs loopt…

6. Je zal één van je kinderen opofferen om op Augusta National te spelen.
Oke, oke, grapje, maar niet liegen… Iedereen heeft er wel eens over nagedacht.

7. Je bent altijd optimistisch over het weer.
Vandaag 90% kans op regen? Dat betekent 10% kans dat ik vandaag 85 schiet in het zonnetje!

8. De screensaver op je telefoon is een mooie golffoto.
In 99,9% van de gevallen is dit zo, zeg ik, kijkend naar die super mooie par 3 tweede hole op Saint Omer op mijn toestel…

9. Je geeft je huisdier een golfgerelateerde naam.
‘Rory, in je mand!’

10. Je hebt een abonnement op Ziggo Sport.
Eurosport zendt alleen op woensdag golf uit. Wat moet ik dan die andere 6 dagen van de week kijken…?

Heb je zelf nog andere leuke verslavingskenmerken? Laat ons deze dan weten!

Tekst: Davey Porsius

Van de Pin High redactie: golfpro in spe Davey Porsius liep in 2015 stage bij Pin High en sindsdien blogt en vlogt hij op reguliere basis voor ons. Meer weten over de carrière van Davey? Volg hem op Facebook.There are no comments

Add yours