Spannend weekeinde

Pin High – golfweekend
‘Toch alvast maar ‘n datum prikken voor de volgende golftrip’

Natuurlijk, in de loop der jaren zijn de vliegtickets steeds goedkoper geworden. De tijd dat je bijna vermogend moest zijn om op Schiphol in te mogen checken, ligt decennia achter ons.

Daardoor wordt het voor golfers steeds aantrekkelijker om in de koude wintermaanden verre fairways en greens te ontdekken en in de zomer -bijvoorbeeld- de mooie courses in Canada en de Amerikaanse oostkust te spelen.

Maar ook een paar dagen Schotland levert geen aanslag op de beurs op.

En toch.

Ik behoor tot de categorie golfers die zich verheugen op het volladen van de eigen auto met golftassen en andere zaken die je tijdens je trip nodig zou kunnen hebben. Beter mee verlegen dan om verlegen, al is het wel zo dat mevrouw Van der Velden daar soms een geheel andere mening over heeft. Die vindt het zwaar overdreven om drie reserveputters in de achterbak van de Volvo te leggen. Maar wie weet hoe vaak in tob op bekende en -zeker- onbekende greens zou toch enig begrip moet opbrengen.

Enfin, voer voldoende voor een vriendelijke discussie die tot Hazeldonk duurt.

Een lang weekeinde België, Duitsland of Noord-Frankrijk is voor ons een must. Minstens één keer per jaar, liefst vaker. Op vrijdagochtend weg en op maandagavond terug. Je steekt als herboren de sleutel in het slot van je voordeur.

Met zijn tweeën op stap is al leuk, maar als je meer mensen in je gezelschap opneemt, geeft dat de kans om er een nog interessantere en gezellige golftrip van te maken. Ineens zijn er mogelijkheden om er een leuke match van te maken. Singles, fourball-betterballs, klassementen voor de meeste birdies of uitgeholede bunkerslagen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het geeft dat beetje extra ludieke spanning dat een shortbreak nog leuker maakt. Inzet? Een mooie fles wijn bij het diner, een souvenir uit de proshop of een doos ballen.

Toch maar even snel vast een datum prikken voor het volgende lange weekeinde in de Ardennen? En vervolgens meteen maar boeken? Dan heb je iets om je nu al op te verheugen.

logo_golfersmagazine100x33Z16

Golfers Magazine, Jan Kees van der Velden

Van de Pin High redactie: Golfers Magazine redacteur Jan Kees van der Velden schreef dit reisverhaal voor de Pin High blog. Pin High biedt golfreizen naar o.a. SpanjePortugalFrankrijkhet Verenigd KoninkrijkBelgiëDuitslandNederlandZuid-Afrika en Thailand.There are no comments

Add yours