Auw, mijn rug!

Pijn in je rug? Hier is de oplossing!

Om een golfclub op een normale manier te swingen, krijgt je lichaam te maken met krachten waar deze niet op gebouwd is. Dat is de keiharde waarheid. Hoewel de kans op pols-, schouder-, heup-, rug- en nekproblemen groter is door golf, is het spelletje te leuk is om ons hier zorgen om te maken.

Goofy Golfer 3Ervan uitgaand dat je de risico’s en gevaren van de sport accepteert, zijn er toch nog wat oefeningen om ervoor te zorgen dat de kans op dit soort blessures kleiner wordt. De meeste klachten met golf hebben betrekking op de lagere rug, maar met deze twee oefeningen reduceer je de kans op rugklachten.

De rugklachten komen vaak vanuit je middenrug die tijdens de overgang van de backswing naar de impactpositie vaak te maken krijgt met grote rekkrachten, die nodig zijn om de bal weg te kunnen slaan. Als de spieren rondom dit punt niet sterk genoeg zijn, komt er te veel kracht op de ruggengraat te staan en boom! Kramp in je onderrug. Onderstaande video kan je helpen om je rug soepel en sterk te houden en je golfswing zonder blessures nog jaren uit te voeren.

Bron: GolfDigest.comThere are 9 comments

Add yours
  1. Mara

    Bedankt voor het delen van de video om rugpijn te voorkomen tijdens het sporten. Ik heb ook vaak last van kramp in mijn onderrug wanneer ik mijn bal wegsla. Ik zal mij ook meer moeten focussen op het trainen van mijn rug om mijn spieren sterker te maken.

  2. Marjon

    Zelf na lange tijd weer begonnen, en na fanatiek balletjes afslaan de volgende dagen lage rugpijn. Check de YouTube video ‘Yoga for golfers’ van Yoga with Adriene. Geen spullen nodig, voor iedereen goed te doen en superfijne oefeningen waarmee je je lage rug weer mobiliseert.


Post a new comment