Toscane en de Italiaanse meren

Pin High – Toscane
Zo mooi als een schilderij

Toscane
Toscane is misschien wel de meeste bekende regio van Italië en daar is een goede reden voor. Het iconische heuvelachtige landschap spreekt bij menig toerist tot de verbeelding. Voeg daar een aantal prachtige steden en renaissance kunstenaars aan toe en je hebt de perfecte vakantiebestemming.

Een golfvakantie naar deze unieke regio is dan ook niet compleet zonder eropuit te gaan en dit gebied te ontdekken. Florence, de hoofdstad van Toscane, ademt cultuur. Volgens UNESCO bevindt 30% van de belangrijkste schilderijen ter wereld zich hier en dat is niet gek gezien het feit dat deze stad de startplaats van de renaissance was. Dante Alighieri, Leonardo da Vinci en Michelangelo komen allemaal uit deze regio en hun kunst is te bewonderen in het wereldberoemde museum Uffizi. Naast een bezoek aan dit museum zijn de Kathedraal van Florence en de Galleria dell’Accademia waar de ‘David’ van Michelangelo staat ook een must.

Wie liever de drukte wat links laat liggen, kan een bezoek brengen aan San Gimignano. Het wonderschone stadscentrum met honingkleurige gebouwen en bijzondere kerkjes is prachtig gelegen en biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende heuvels met wijngaarden en olijfbomen.

Italiaanse meren
Voor wie niet zo’n trek heeft in al die schilderijen en andere kunstwerken, is iets noordelijker een regio te vinden dat zelf een waar kunstwerk is. De regio van de Italiaanse meren met als hoofdrolspeler het Gardameer is een unieke bestemming voor iedereen die houdt van mooie natuur.

Het prachtige diepblauwe Gardameer wordt omringd door ruige bergtoppen en langs de oevers liggen schattige dorpjes. Maar het is zeker niet het enige mooie meer in de omgeving. Sterker nog, de omliggende meren zijn misschien nog wel mooier en een stuk rustiger.

Het Lago Maggiore dat op zo’n twee uur rijden van het Gardameer ligt, is minder ruig maar zeker niet minder mooi. Vooral in het voorjaar wanneer de omringende heuvels volledig in bloei staan is dit meer een bezoekje waard. Het meer dat echter op plaats 1 komt is het Comomeer. Dit meer wordt net als het Gardameer omringd door ruige bergen, maar wat dit meer onderscheidt is de diversiteit. Bloeiende heuvels, besneeuwde bergtoppen en pittoreske dorpjes zijn allemaal te zien tijdens een boottochtje over dit meer.

De ideale combinatie
Of je nu van cultuur of natuur houdt of puur voor het golfen gaat, in de noordelijke helft van Italië is er voor iedereen wat te doen. Aan cultuur is in Toscane geen tekort, want de prachtige heuvels gevuld met wijnranken zijn voor elke toerist een genot voor het oog. De Italiaanse meren staan natuurlijk bekend om het natuurschoon en ook hier is in de pittoreske dorpjes genoeg cultuur te vinden. Beide regio’s zijn het bezoeken waard en met een golfreis bij Pin High kun je van al het moois dat Italië te bieden heeft genieten. Pin High biedt diverse golfvakanties aan naar Toscane en ook enkele naar de Italiaanse meren.

Meer weten over golfvakanties in Toscane of de Italiaanse meren?

Pin High - Italiaanse merenThere are no comments

Add yours