Tsjechië

Pin High – Panorama Golf Resort
Nieuwkomer in de lift

Tsjechië is een redelijk nieuwe golfmarkt, maar wel een bestemming waar golf flink in de lift zit. Ondanks de groei, blijft deze golfreisbestemming nog redelijk onbekend en dit scheelt in de drukte. En de portemonnee.

De hotels
Pin High - Konopiste Golf ResortPin High biedt in Tsjechië Golf Resort Konopiste en het Panorama Golf Resort aan. Zoals de naam van beide accommodaties al verklapt, liggen beide hotels aan de golfbaan. Golf Resort Konopiste  is een uitstekend golfresort dat deels is ondergebracht in een 14e eeuws kasteel. De golfbaan kent maar liefst 36 prachtige holes. Aan golfplezier dus geen gebrek. Het Panorama Golf Resort ligt niet ver van Golf Resort Konopiste. Het luxe golfresort ligt in de prachtige natuur en beschikt over een 27-holes golfbaan en een sfeervol clubhuis met een uitstekende keuken.

De omgeving
Op nog geen uur rijden van beide resorts bevindt zich de wonderschone stad Praag. Praag staat bekend als de gouden stad, omdat het één van de mooiste steden van Europa is. De bekendste bezienswaardigheden zijn de Karelsbrug, het Oude Stadsplein en de Praagse Burcht. Maar breng zeker ook een bezoek aan de Joodse wijk Josefov en de paleistuinen van Malá Strana, waar je heerlijk kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

 

 

Praag is niet de enige plek in de omgeving die het bezoeken waard is. In Konopiste, vlakbij Golf Resort Konopiste, bevindt zich een sprookjesachtig slot. Dit kasteel dateert uit de 13e eeuw en is voor de geschiedenisliefhebber zeker een bezoekje waard. De bekendste bewoner was namelijk Frans Ferdinand van Oostenrijk, wiens dood aanleiding was voor de Eerste Wereldoorlog.

 

 

Iets verder van de hotels, op ongeveer 2 uur rijden, ligt Cesky Krumlov, een cultuurrijk stadje dat is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is even een stukje rijden, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt hier uren dwalen door de betoverende straatjes van het oude centrum en het kasteel. Voor de echte avonturiers is een kanotocht over de Moldau rivier die dwars door het stadje heen loopt zeker aan te raden.

 

 

Naast mooie bezienswaardigheden staat de omgeving van de hotels ook bekend om de prachtige natuur. De omgeving is zeer geschikt voor wandel- en fietstochten, maar ook een heerlijk stuk cruisen met de auto brengt je door mooie bossen en langs middeleeuwse kastelen. Tsjechië zal misschien niet je eerste keus zijn voor een golfvakantie, maar het is een fantastische optie als je golf wil combineren met andere activiteiten.

Meer weten over golfvakanties in Tsjechië?
Pin High - PraagThere are no comments

Add yours