Uit en thuis

Pin High – golfbaan gesloten
Waar zal die eerste reis straks heengaan?

Op mijn bureau ligt een golfbal. Nu is dát niet zo heel bijzonder – er liggen ook tees, scorekaarten en een verdwaalde pitchfork – maar de tekening op de bal is dat wel. Het grootste deel van de bal is blauw, de boven- en onderkant zijn wit en in bruin en groen zijn de continenten ingetekend op deze globe met dimples. Waar ik normaal gesproken de neiging heb om een golfbal altijd zo snel mogelijk en zo ver mogelijk weg te slaan, heb ik deze bal al talloze malen zuchtend in mijn hand gehad. Och, wat kijk ik er naar uit om de wereld weer te bereizen. De gesloten golfbanen in Nederland en het grootste deel van de wereld stemmen droevig, maar maken de herinneringen ook dubbel zo zoet. Waar ben ik allemaal niet geweest? Waar zal ik allemaal nog heen gaan? En vooral ook, wanneer? Volgende maand al? Nog voor de zomer? Of nog later? Het zal toch niet?

Natuurlijk, golf is nu bij lange na niet het belangrijkst en misschien dat de wereld er straks heel anders uitziet, maar voor de liefhebber van golfreisjes is een blik op de wereldkaart altijd als de spreekwoordelijke stip op de horizon, nu misschien nog wel meer dan ooit. Het vooruitzicht van een geplande of gedroomde golfreis is iets om naar uit te kijken, naar toe te leven, je op te verheugen.

Waar zal die eerste reis straks heengaan?

Er staan wat dingen met potlood in de agenda, maar niets is op dit moment zeker. Landen die kort geleden nog bovenaan de lijst stonden, klinken even niet zo aantrekkelijk, maar dat kan over enkele maanden wel weer volledig omdraaien. Nú moet ik ook niet denken aan Italië of Spanje, maar als ik denk aan de prachtige banen die ik daar bezocht, besef ik maar al te goed dat het slechts een kwestie van tijd is voor ik weer die kant op wil. Wales, Schotland, Engeland, ze zijn nauwelijks herkenbaar op de rand van een dimple, maar wat zou ik ze graag van dichtbij bekijken. Net als de banen bij de buren. Duitsland, Frankrijk, België. Wanneer mogen we weer, kunnen we weer, gaan we weer?

Ik pak de golfbal weer eens op en draai hem om zijn denkbeeldige as, weg van het stipje dat Europa feitelijk is op de kaart. Azië, Afrika of Amerika, ze nemen een zoveel voornamere plaats in op onze planeet en ook om te golfen zijn het uitstekende bestemmingen. De extreme gastvrijheid in Thailand, de pracht van Zuid-Afrikaanse banen langs wildparken en wijnranken, de overvloed aan golf in Florida en Californië. Het zijn en waren geen plekken waar je met grote regelmaat je tee in de grond steekt, maar elke golfer heeft wel één of meerdere van deze bestemmingen op zijn golfbucketlist staan.

Of blijven we voorlopig nog even in Nederland, beperken we ons tot de buurlanden, ook als de banen weer open zijn en de maatregelen opgeheven of in elk geval versoepeld? Alhoewel ik sta te trappelen de golfwereld weer te ontdekken zou het me niets verbazen als de boekingen voor de komende maanden wat meer lokaal gericht zijn. Europa dichtbij, Duitsland, België, Nederland… uit en toch ook zo thuis.

Golfers Magazine, Martijn Paehlig
logo_golfersmagazine100x33Z16

Van de Pin High redactie: Golfers Magazine hoofdredacteur Martijn Paehlig schrijft enkele keren per jaar een reisverhaal voor de Pin High blog. Pin High biedt golfreizen naar o.a. SpanjePortugalFrankrijkhet Verenigd KoninkrijkBelgiëDuitslandNederlandZuid-Afrika en Thailand.There are no comments

Add yours