Uitgelicht: Lissabon

Ontdek de schoonheid van Lissabon

Het voorbijrijden van een oude gele tram. Het typisch Portugese gezang. Karakteristieke straatjes. Het prachtige Mosteiro klooster. We hebben het natuurlijk over Lissabon. Hoog genoteerd in de ANWB top 100 steden in de wereld en geheel terecht! Lissabon is een echte must see voor jong en oud.

Ontstaan aan de monding van de Taag waar zich ook één van de mooiste wijken van Lissabon bevindt: Alfama. De oudste wijk van Lissabon wordt getypeerd door kleine originele winkeltjes en de prachtige Sé Catedral, het oudste kerkgebouw van de stad. Na enkele uren slenteren en genietend van de prachtige oude gebouwen in Alfama kun je mooi uitrusten bij één van kleine tentjes met prachtig uitzicht over de rivier de Taag.

Wat je absoluut niet mag overslaan tijdens je bezoek is een ritje met tram 28. Op deze manier bekijk je de stad door de ogen van een bewoner. Het is een hele beleving om met deze klassieke tram alle historische buurten van de stad te ontdekken. Stap ook zeker uit bij het Praça do Comércio. Dit prachtig plein uit de 18e eeuw werd vaak gezien als de toegangspoort tot Lissabon.

Vlakbij dit plein bevinden zich ook heel veel eetgelegenheden waar je ’s avonds met een prachtig uitzicht op het plein kan genieten van de vele Portugese delicatessen, zoals de chocolademousse die hier met olijfolie, zout en peper wordt geserveerd.

Lissabon en omgeving heeft ook een aantal prachtige golfbanen om te spelen. De baan die je eigenlijk gespeeld moet hebben is Praia d’el Rey. Een favoriet van onze eigen Joost Luiten en wij snappen wel waarom. De prachtige duinlandschappen met snelle greens en 13 holes met schitterende vergezichten over de oceaan laten menig golf hart sneller kloppen. Een echte aanrader, Lissabon!

Pin High biedt diverse golfvakanties in de omgeving van Lissabon in Portugal.There are no comments

Add yours