Verborgen parels in Nederland

Pin High – Lauswolt 2

De persoonlijke top 4 van Davey Porsius

Iedereen kent de prachtige golfbanen van ‘de oude negen’:
Koninklijke Haagsche Golf & Country Club
Utrechtse Golf Club ‘De Pan’
Noordwijkse Golfclub
Kennemer Golf & Country Club
Eindhovensche Golf
Rosendaelsche Golfclub
Hilversumsche Golf Club
Golfclub Toxandria
Golfclub Broekpolder

Allemaal stuk voor stuk leuke en mooie golfbanen! Toch zijn er naar mijn mening enkele verborgen schatten in Nederland. Banen die niet bij ‘de oude negen’ horen, maar net zo leuk en mooi zijn om te spelen! Hierbij mijn persoonlijke top 4.

Pin High - LauswoltGolfclub Lauswolt 
Naar Lauswolt ga je alleen al voor de rust. Deze in Friesland gelegen golfbaan is baken van rust en kalmte. Gelegen in natuurgebied Koningsdiep en met de snelweg ver te zoeken. Je hoort alleen maar het getjirp van vogels en een enkele ‘FORE!’. Al golfend vang je af en toe door de bossen een glimp op van hotel Landgoed Lauswolt, een prachtig 5-sterrenhotel met een heerlijke keuken. Naast een restaurant met Michelin-ster beschikt het hotel over een spa, waar u na een rondje golfen heerlijk kunt uitrusten.

De golfbaan is uitdagend, leuk en heel rustgevend. Mocht je er nog niet zijn geweest, een weekendje hier is zeer aan te raden! Bekijk hier bij welke accommodatie(s) Pin High deze baan aanbiedt.

Pin High - LauswoltDe Gelpenberg 
Gelegen in het Noord-Nederlandse Aalden is De Gelpenberg één van de mooiste, zo niet dé mooiste golfbaan van het noorden van het land. De baan is in 1970 aangelegd op een zandgrond. Dit betekent dat de baan gedurende het hele jaar ontzettend goed bespeelbaar blijft. De regen kan snel worden afgevoerd, wat ervoor zorgt dat het gras langer goed blijft.

Signature hole van De Gelpenberg is hole 18. Deze heeft vóór de green een natuurlijke bunker die immens groot is. Deze wordt de zandverstuiving genoemd. Wanneer je er speelt, begrijp je waarom voor deze naam gekozen is. De Gelpenberg is een uitdagende golfbaan met verschillende waterpartijen en hoge heide in de zomer. Goed course management is van belang en wordt beloond. Bekijk hier bij welke accommodatie(s) Pin High deze baan aanbiedt.

Pin High - GC De HaarGolfclub De Haar
Gelegen op het landgoed van Kasteel de Haar is dit een plaatje van een golfbaan. Deze 9-holes golfbaan bevindt zich in een enorm bosrijk gebied. Momenteel wordt de baan uitgebreid naar 18 holes en ik kan niet wachten op de nieuwe lussen. Deze golfbaan speel ik vaak met vrienden. De baan is gemakkelijk te bereiken en centraal in het land, maar ook de gastvrijheid is top! De golfacademie onder leiding van Ronald Brunner, Floris de Vries en Steff Beerenfenger is ook zeker een aanrader om misschien een keer een lesje te nemen.

Naast de academie en de gastvrijheid is de golfbaan ook gewoon top. Niet te moeilijk, niet te makkelijk en heerlijk voor een nazomeravond. Er zijn genoeg bomenpartijen om het lastig te maken, maar de Haar biedt vooral vriendelijke fairways aan met hier en daar wat water. Bij sommige holes is het even goed bedenken waar je de bal nu het beste kunt slaan. Als je er één keer bent geweest, is dit er één om vaker naar terug te keren!

Pin High - GeijsterenGolf & Countryclub Geijsteren 
Een golfclub helemaal in Limburg die al jaren het Nationaal Kampioenschap Matchplay organiseert. Tijdens dit toernooi krijgen de greenkeepers en het baanpersoneel altijd veel lovende berichten en met goede reden. De greens zijn fantastisch tijdens het toernooi en gedurende de rest van het jaar. De baan is heel erg verrassend, met om de paar holes totaal verschillende typen holes. De ene keer bevind je je in een bos met bomen aan beide zijden, daarna zie je een mooi weiland links van je en opeens loop je tegen een meer aan dat rechts naast hole 18 loopt.

Een zeer gevarieerde golfbaan met meer dan uitstekende oefenfaciliteiten. Zo is er een par 3-baan aanwezig waar je alle schoten kunt oefenen en een putting green zo groot dat je er nooit dezelfde putt twee keer hebt! Het clubhuis heeft een nette keuken voor lunch en avondeten.
Bekijk hier bij welke accommodatie(s) Pin High deze baan aanbiedt.

Tekst: Davey Porsius

Van de Pin High redactie: golfpro in spe Davey Porsius liep in 2015 stage bij Pin High en sindsdien blogt en vlogt hij op reguliere basis voor ons. Meer weten over de carrière van Davey? Volg hem op Facebook.

Pin High - De Gelpenberg 2There is 1 comment

Add yours

Post a new comment