Lost and found

baggage claim

Waar-o-waar zijn mijn dierbare clubs gebleven?

De grondstewardess op Amsterdam Schiphol Airport drukte nog een paar toetsen in, keek nog eens naar de door mij afgegeven bagagelabels en het scherm, haalde diep adem en zei met haar meest verontschuldigende glimlach: ‘U hebt gelijk meneer. Uw golfclubs staan nog in New York. Maar het goede nieuws is dat ze met de laatste vlucht van vandaag mee gaan en morgen bij u thuis worden bezorgd. Met onze excuses uiteraard.’

Ach, verbaasd was ik er al niet eens over. Sterker, na drie gemiste vluchten, twee extra tussenstops en nog zo wat wijzigingen op weg van de Amerikaanse oostkust naar huis, had ik niet eens meer de moeite genomen naar de bagageband te lopen om te zien of mijn spullen misschien gelijktijdig waren aangekomen. De kans dat ik er met een dikke prijs in de staatsloterij vandoor ging schatte ik nog groter in.

Niet dat ik niet wel eens voor niets bij de band stond, hoor. Sterker, ik kan bijna niet geloven dat er reizende golfers zijn die niet ooit tevergeefs stonden te wachten op hun dierbare clubs. Zeker na een vlucht met (korte) overstap zijn golfsets nog wel eens het kind van de rekening. Terwijl de band door blijft draaien, loop je vertwijfeld heen en weer tussen de reguliere bagagecarrousel en het loket afwijkende bagage. ‘Voor het zelfde geld liggen de clubs daar…’, hoor je jezelf – nog nadrukkelijk in de ontkennende fase – zeggen tegen je reisgenoten die inmiddels wel voorzien zijn van hun bagage. Maar als de band piepend tot stilstand komt en alle andere passagiers verdwenen zijn, is er geen ontkennen meer aan. Op naar Lost en Found waar er maar twee vragen zijn die er toe doen: waar zijn mijn clubs dan wel – maar vooral – wanneer heb ik ze weer?

Een huurset is vrijwel overal te krijgen. Luchtvaartmaatschappijen compenseren in de regel uitstekend bij tijdelijk verlies en de scheiding duurt zelden langer dan twee dagen, maar wat gaat een mens zich hechten aan een verzameling oud ijzer.

Golfers Magazine, Martijn Paehlig
logo_golfersmagazine100x33Z16
Van de Pin High redactie: Golfers Magazine hoofdredacteur Martijn Paehlig schrijft enkele keren per jaar een reisverhaal voor de Pin High blog. Lees meer over het vervoer van golfbagage onder het kopje Vluchtinformatie van de Pin High reisvoorwaarden.

Tip van Pin High:
Huur ter plaatse op je golfbestemming een set golfclubs! Pin High biedt de mogelijkheid om voordat je op golfreis gaat via ClubstoHire een set uitstekende golfclubs te reserveren die bij aankomst op de luchthaven voor je klaar staat. Lekker makkelijk!There are no comments

Add yours