‘Comme un roi en France’

fr_gb_lesforges (2)
Leven als een koning in Frankrijk

Op 880 km van Amsterdam kom je in het departement Deux-Sèvres/Charente-Maritime terecht bij het fraaie Château Domaine des Forges. Een schitterend landgoed 25 km ten zuiden van Poitiers en 20 minuten rijden vanaf de A10. Een zacht glooiend landgoed op 280 hectare grond. Tuinen, weides en uitgestrekt bos vormen het landschap waarin een golfterrein rondom het château is aangelegd.

In 2000 is een begin gemaakt met de bouw van luxe villa’s rond een 27-holes golfbaan. Thans zijn er zo’n 20 à 40 fraaie villa’s, verdeeld over verschillende wijkjes en met een gemeenschappelijk zwembad en tennisbaan. De villa’s beschikken over alle comfort: er zijn 2 of 3 slaapkamers, 1 of 2 badkamers, een ruime woonkamer, een compleet ingerichte keuken, een grote tuin en voorzieningen als sat-tv en internet. Sommige villa’s hebben zelfs een privézwembad.

De villa’s zijn veelal gelegen aan de golfbaan. Deze beschikt over 27 holes, verdeeld over 3 verschillende 9-holesbanen met de kenmerken lang vlak, bos, water en 9 holes in een glooiend terrein. De rust, de stilte en ‘s avonds vanaf je terras een sterrenhemel zoals je die nog nooit gezien hebt.

Wat van de omgeving zien? Deze kenmerkt zich als boerenlandschap met vele overblijfselen uit de Gallo-Romeinse tijd. Breng een bezoek aan het bruisende Poitiers, het vlakbij gelegen St. Maixent dat bekend staat om zijn gezellige markt of het sfeervolle, middeleeuwse Parthenay. Ga een dagje fietsen op Ile de Ré of maak een boottochtje in ‘het Franse Giethoorn’, Le Marais de Poitevin. Culinair kun je ook je hart ophalen, variërend van een diner in het clubhuis, de Engelse keuken van Deano’s bar, bij de boer (La Buissonière), het chique Château Perigny of het met Michelin-ster bekroonde Château de Curzay. Kortom, in Les Forges vind je van alles wat het goede, Franse leven te bieden heeft. Een perfect vakantieadres voor golfliefhebbers.

Tekst: Anton Bouman

Meer weten over Domaine des Forges in Frankrijk? Of bekijk de andere bestemmingen in deze Franse regio.



There are no comments

Add yours