Vlog: Lissabon en omgeving

Onder de indruk van deze prachtige regio

Pin High medewerkers Channa, Marloes, Marleen en Corinne reden kriskras door deze regio om enkele hotels en golfbanen goed onder de loep te nemen. Een geslaagde missie…

Na een voorspoedige vlucht met TAP Portugal en nadat de Europcar huurauto is opgehaald, vertrekken de dames naar de eerste golfbestemming: het ultraluxe hotel The Oitavos aan de golfkust van Estoril. Een 5-sterren design hotel met state-of-the-art faciliteiten en riante suites direct aan één van Portugals mooiste linksbanen, Oitavos Dunes. Deze zeer natuurlijk aangelegde 18-holes golfbaan ontworpen door Arthur Hills ligt mooi geïntegreerd in het duinlandschap en biedt u tijdens het spel prachtige vergezichten over de oceaan en het meest westelijke punt van het Europese vasteland.

Met de zon op het bolletje vertrekken de dames naar de volgende golfbestemming: het 5-sterren Hotel Estoril Palacio in het gezellige centrum van Estoril. Het hotel ligt vlakbij zee en op steenworp afstand van het casino. De eigen golfbaan Estoril Palacio bevindt zich op 5 minuten rijden.

Op de agenda staat als derde golfbestemming het Penha Longa Resort. Dit zeer luxe The Ritz-Carlton golfresort is het enige resort van deze keten in Portugal. Een prachtig golfresort voor met name de verwende golfer, mede vanwege de heerlijke Penha Longa Spa van 1500 m². Kosten noch moeite is gespaard om het golfresort te upgraden, waaronder ook de 27-holes Trent Jones golfbaan Penha Longa. Een absolute topbaan waar het Portugees Open al diverse malen is gespeeld. De unieke ligging, vele hoogteverschillen, ondulerende fairways en vele afslagposities maken de baan tot een zeer uitdagende, maar eerlijke golfbaan om te spelen.

De studiereis brengt ons hierna naar het populaire en elegante 5-sterrenresort Dolce CampoReal Lisboa. Een landelijk gelegen golfresort met fantastisch uitzicht vanuit de kamers op de baan en omgeving. Ter afwisseling van een ronde op de technische golfbaan CampoReal kunt u ook spelen op de topbaan Royal Obidos en is het een uitstapje naar het nabijgelegen Lissabon beslist ook de moeite waard.

Middenin de groene Valé do Lima en direct aan de eigen 18-holes golfbaan ligt het moderne Axis Ponte de Lima Golf Resort Hotel. Comfortabel genieten voor een vriendelijke prijs, dat is wat u van Axis Ponte de Lima mag verwachten. De eerste negen holes van de golfbaan Ponte de Lima voeren u langs kastanjebomen en eiken in een sterk glooiend landschap met een ravijn als ‘diepte’punt. De tweede negen liggen tussen de wijngaarden. Hole 3 is een par 5 en de langste van Portugal met een lengte van maar liefst 622 meter!

Het laatste overnachtingsadres is boutique hotel Casa da Calcada in het historische centrum van Amarante. Hier laat met name het overheerlijke Michelin-sterrendiner een diepe indruk bij de dames achterlaat. Een ware smaaksensatie! Als laatste wordt nog even de schitterend in een dal gelegen golfbaan Golfe de Amarante aangedaan, waarna het gezelschap zich moe maar voldaan opmaakt voor de vlucht terug naar Nederland.

Pin High biedt diverse golfvakanties in de omgeving van Lissabon in Portugal.There are no comments

Add yours