Vlog: de Costa Blanca

De Costa Blanca: een uitstekend alternatief voor de Costa del Sol

Pin High medewerkers Pascalle, Marjolein, Myrthe en Simone klopten aan bij enkele hotels en banen in deze prachtige streek. Een impressie…

Na een comfortabele vlucht met Transavia wordt op de luchthaven van Alicante de Avis huurauto opgehaald en rijden de dames naar het eerste hotel op het programma: het trendy Hotel La Finca Golf & Spa Resort met verhoogde ligging direct aan de zeer fraaie La Finca golf course. Dit hotel ligt op ca. 45 minuten rijden van de luchthaven en op ca. 25 minuten rijden van het strand bij Torrevieja. Na een rondleiding in dit hotel wordt een kijkje genomen op de eigen golfbaan van het hotel, La Finca, als ook de schitterende, in het ruige berglangdschap gelegen golfbaan Las Ramblas en de Villamartin GC, een bijna 40 jaar oude golfbaan met typisch Engels parklandkarakter.

Op naar de volgende golfbestemming: Grand Hyatt La Manga Club Golf & Spa, één van onze absolute topgolfhotels. Een stijlvol eersteklashotel in Andalusische bouwstijl met een perfecte ligging ten opzichte van de drie eigen golfbanen: La Manga North, South en West.

Op weg naar golfbestemming drie wordt de golfbaan Alicante Golf aangedaan. Een sterk ontwerp van Seve Ballesteros. Het is de enige 18-holes par 72-baan op het Iberisch schiereiland dat de configuratie van 6 par 3-, 6 par 4- en 6 par 5-holes heeft. Deze golfbaan kun je spelen bij een verblijf in het vijfsterren Barcelo Asia Gardens Hotel & Thai Spa. Dit luxe hotel, aangesloten bij de prestigieuze ‘Leading Hotels of the World’, is een romantische locatie om in Aziatische sferen te relaxen in een prachtige omgeving. Je golft daarbij op de twee Villaitana golfbanen: de sterk glooiende Poniente en de mooie en vrij lange championship course Levante.

Het laatste golfresort dat de dames bezoeken is het sfeervolle Denia La Sella Golf Resort & Spa gelegen aan de 27-holesbaan La Sella. Een veelzijdig golfresort en tevens uitgelezen wellnesshotel vlakbij het plaatsje Denia en op ca. 7 km van het strand.

Na een inspannende, maar inspirerende studietrip pakken de dames weer hun koffers en nemen op de luchthaven afscheid van deze prachtige streek in Spanje.

Pin High biedt diverse golfvakanties aan de Costa Blanca in Spanje.There is 1 comment

Add yours
  1. Raimond Haemers

    Als u naar deze omgeving gaat en in het La Finca hotel verblijft, zit u goed met de La Finca golfbaan. Een mooie en de laatste jaren goed verzorgde baan. Las Ramblas is de meest vreemde baan waar ik ooit op gespeeld heb. Een knotsgekke, leuke maar zeer uitdagende baan. Maar bent u hier in de buurt, sla Villamartin dan maar rustig over en ga naar Las Colinas. Wat een prachtige baan. Goed onderhouden. Een topbaan. Er worden niet voor niets rondes gespeeld voor de qualifing tour. Maar ook voor ons leken is dit een prachtige baan die goed te bespelen valt.


Post a new comment