Warm

Golfen in de hitte

‘Hoera, ik mag de schaduw in!’

Pin High golfreizenHet is warm in Nederland, op veel buitenlandse bestemmingen, en dus ook op de golfbaan. Lekker hoor, spelen in de zon – lekkerder in elk geval dan spelen in de regen – maar wel iets om rekening mee te houden.

Nog niet zo lang geleden bezocht ik voor een aantal reisverhalen golfbanen in Spanje, Portugal en Italië. En als deze drie landen één ding gemeen hadden, dan was het wel dat het er ontzettend warm was. Warmer dan in andere jaren rond deze tijd van het jaar, zei ook één van de gastvrouwen, terwijl ze druk met een waaier in de weer was terwijl we aan de rand van het Gardameer zaten.

Te warm om te golfen misschien ook wel…

Een aantal reisgenoten besloot dan ook om in een buggy te stappen. Een aantal buggygangers vond het zelfs zo heet dat ze na negen holes genoeg van de baan wisten en het koele clubhuis in doken voor een vroeg drankje. Zelfs met een buggy bleef het een snikheet rondje.

Dat van dat vroege uitstappen snapte ik niet – hoe moet je dan je verhaal maken – maar die buggy was zo’n gek idee nog niet op de heuvelachtige banen van Sotogrande of in de kokende hitte van Noord-Italië. Helaas bedacht ik me dat pas toen ik al enkele holes onderweg was en het clubhuis al uit het zicht verdwenen was.

Dapper stapten we door, de mannen die het buggy-aanbod hadden afgeslagen. De zes flesjes water haalden de turn niet eens en de sprinklers die we onderweg tegenkwamen, werden als welkome douche van heel dichtbij bekeken. Drie petten gingen er doorheen, zeker zoveel handschoenen en de zonnebrand was niet aan te slepen. Het rondje duurde een eeuwigheid en een gemiste fairway – vooral op de bosholes – werd bijna met gejuich ontvangen. Hoera, ik mag de schaduw in!

Kapot waren we bij terugkomst in het clubhuis, net zo nat als na het onderdeel gekleed zwemmen voor je A-  of B-diploma, maar nooit voelden we ons zó voldaan na een rondje golf. Of nee, dat zeg ik niet goed. Na een regenrondje waarbij de kleding net zo nat werd, had ik dat gevoel ook eens. Blij dat we binnen waren, blij dat we het hadden volbracht.

Als ik mag kiezen, doe mij dan toch die hitte maar.

Geniet van de zomer, golf verstandig!

Golfers Magazine, Martijn Paehlig
logo_golfersmagazine100x33Z16
Van de Pin High redactie: Golfers Magazine hoofdredacteur Martijn Paehlig schrijft enkele keren per jaar een reisverhaal voor de Pin High blog. Pin High biedt golfreizen naar o.a. SpanjePortugalFrankrijkhet Verenigd KoninkrijkBelgiëDuitslandNederlandZuid-Afrika en Thailand.There are no comments

Add yours