Wat te doen in…

Pin High – Brugse chocolade
Brugge: het Venetië van het Noorden

Brugge… één van de populairste steden van België. De stad is bij cultuursnuivers, romantische stelletjes en smulpapen zéér in trek. De historische binnenstad staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Met een grote verzameling grachten, oude straatjes, sfeervolle pleinen en prachtige gevels word je als het ware even teruggeworpen in de tijd.

Kloppend hart van de stad is de Grote Markt (ofwel gewoon ‘Markt’). Op dit autovrije plein met talloze terrasjes proef je goed de sfeer van deze gezellige stad. Maar sla ook de pleinen Burg met het 14e eeuwse, gotische stadhuis, de Eiermarkt en het Simon Stevinplein niet over. Te voet is Brugge prima te verkennen (aanrader: maak een stadswandeling met een gids), maar helemaal leuk is het om vanaf de Grote Markt een tochtje per paardenkoets door de stad te maken. Niet goedkoop, maar het is wel weer eens iets anders. Liever over het water? Vaar dan met een rondvaartboot door de talloze kanaaltjes (Brugse reien) langs de mooiste plekjes. Leuk, hoor.

Ook leuk: vanuit de 83 meter hoge 13e eeuwse stadstoren Belfort, gelegen aan de Grote Markt, kun je Brugge van bovenaf bekijken. Bovendien kun je hier elk uur het klokkenspel van de vele stadsklokken in de toren beluisteren. En ben je er zo eentje die altijd ergens wel even een kerk induikt, doe dat dan bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk met 122 meter hoge toren. Hier kun je naast Michelangelo’s beeldhouwwerk van Madonna met kind vele andere kunstwerken bezichtigen. Tippel ook eens langs bij het Begijnhof met schattige kleine witgeschilderde huisjes. Vroeger woonden hier de ‘begijntjes’. Dit waren alleenstaande vrouwen, maar tegenwoordig wonen hier de benedictijner zusters. Een van de huisjes doet dienst als museum.

Ben je een geschiedenis freak, stap dan binnen bij het interactieve museum Historium. Het museum neemt je via 7 themakamers mee op tijdreis naar de Gouden Eeuw van Brugge, aangevuld met een interactieve tentoonstelling over het middeleeuwse Brugge. Als je van de Belgische schilderkunst houd, dan kom je aan je trekken met de werken van de Vlaamse Meesters in het Groeningemuseum. Zijstapje maken? Bewonder het werk van Salvador Dali bij Museum-Gallery Xpo Salvador Dali in de Stadshallen. Hier zijn voornamelijk tekeningen van de Spaanse kunstenaar te zien.

Ja, en dan hebben we wel even genoeg cultuur gesnoven en is het tijd voor iets anders. Winkelen kun je naar hartenlust in de Steenstraat en Noordzandstraat. Lekker op zoek naar nieuwe schoenen of leuke kleding. En ben je op zoek naar een souvenir, ga dan naar de Katelijnestraat voor die blijvende herinnering aan jouw geslaagde stadsbezoek.

Pin High - Vlaamse frietMaar wacht, dit is nog niet alles! Ook de bourgondiër in ons komt in Brugge volledig aan zijn trekken. Wie denkt aan Brugge, denkt aan goddelijke chocola. Er zijn meer dan 50 chocolatiers die hun chocolade en chocoladecreaties nog op ambachtelijke wijze maken én er is een waar chocolademuseum die alles vertelt over de geschiedenis van chocolade, de bereiding van chocolade en de verschillende toepassingen van chocolade. Pin High - Brugse ZotEn ja, natúúrlijk kun je hier ook chocolade proeven en kopen. De aardappeleters onder ons bezoeken het Frietmuseum, waar je alles leert over de aardappel en het ontstaan van friet.
Heb je genoeg van de Brugse geneugten geproefd, strijk dan tevree ergens neer voor een lokaal biertje als Brugse Zot of Straffe Hendrik van brouwerij De Halve Maan. Deze bierbrouwerij is gevestigd aan het Walplein en geeft ook rondleidingen met als slotstuk een heerlijk frisse, goudgele dorstlesser.

Combineer een verblijf in deze magnifieke stad met een sportief uitstapje naar de bijzonder fraaie en zeer diverse golfbaan Damme of de iets verder gelegen Oostburg, een baan van ongekende schoonheid en klasse met een indrukwekkend clubhuis.

Meer weten over golfvakanties in Oost-/West-Vlaanderen?

Pin High - Oostburg GCThere are no comments

Add yours