ZakenGolfster van het jaar!

blog_rsm1Z16
Marianne Kortekaas: ‘Ik liep met mijn hoofd in de wolken.’

Op donderdag 9 juni 2016 vond op Golfclub Heelsum voor de zevende keer het RSM ZakenGolfster plaats. Een initiatief van de Young Girls Community/Match & Mentor om de groeiende groep topvrouwen te inspireren, motiveren en met elkaar in contact te brengen. Het was een zonnige dag waarop bijna 120 energieke zakenvrouwen bijeen kwamen. De actie voor Make-A-Wish Nederland bracht mede door een extra sponsordonatie bijna € 3.100,- op. Winnares van het toernooi was Marianne Kortekaas, product manager bij Pin High. Zij prolongeerde haar titel met 36 stableford punten. Van harte, Marianne! Een paar korte vragen aan de winnares.

Marianne, hoe heb je deze overwinning ervaren?
Ik liep met mijn hoofd in de wolken. Het is geweldig om wederom de titel in de wacht te slepen. Zo makkelijk is de baan niet en de greens zijn supersnel (maar goed, daar had iedereen ‘last’ van).

Hoe verliep de wedstrijd?
Goed! De flights (met zakenvrouwen) voor ons waren alle drieballen en ik zat in een 4-bal, dus het duurde wat langer allemaal. Maar ik heb de concentratie goed vast weten te houden. Alhoewel ik op de greens wel het een en ander heb laten liggen, toch ruim in de buffer gespeeld. Met de drives en approaches was ik erg tevreden. Heel gezellige flight ook met o.a. de directrice van het Rijk van Nijmegen.

Wat vond je van de baan?
Het is een 27-holes puur natuur baan waar van alles in zit om het je niet al te makkelijk te maken. Wij speelden Airborne en Sandr. GC Heelsum is een listige, niet al te lange baan waar je goed moet plaatsen en tactisch moet spelen vanwege de smalle fairways en kleine greens. Afzwaaiers worden beloond met een soms vervelende ligging in de heidestruiken. Vooral de tweede 9 haalde ik eerder de houten 5 dan de driver uit de tas. Verder: opvallend veel grote bunkers langs de fairways, links en rechts dus heide. Het thema van de dag was ‘out of bounds’ (het verleggen van grenzen). Nou dat was zeker ook een thema in de baan!

Hoe goed gaan golf en zakendoen samen?
Ik zou zeggen, prima en zo’n dag als deze is er een mooi voorbeeld van. Er is genoeg tijd om te netwerken voor en na het golfen. En soms ook tijdens het golfen. Voor beginnende golfers is er een (opfris)clinic en aansluitend een 9-holes Texas Scramble wedstrijdje, dus ook dat schept een band. Tijdens deze dag worden ook workshops georganiseerd. Tijdens het diner is er volop gelegenheid met elkaar in contact te komen. Zo hebben wij afgelopen jaar het contact met Make-A-Wish ingezet voor het goede doel in onze stand op het KLM Open.

Tot slot, volgend jaar?
Ariane Struyvenberg, de oprichter van RSM ZakenGolfster, die deze dag zo goed verzorgd en georganiseerd heeft, zei bij wijze van grap dat ik niet meer mee mocht doen. We zien wel! Ik blijf trainen…..☺

Pin High biedt leuke golfarrangementen waarbij je golft op Golfclub Heelsum.

Foto’s: Esther van PuttenThere are no comments

Add yours